Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Usvojen Program gazdovanja šumama za tekuću godinu

Uprava za šume
 • Autor onogost.me
 • 20.04.2024. u 07:45
Vlada Crne Gore je na 26. sjednici, održanoj 18. aprila 2024. godine, usvojila Program gazdovanja šumama za 2024. godinu, koji su izradile stručne službe i odsjeci Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u skladu sa članom 81 Zakona o šumama („Službeni list Crne Gore“ broj 74/10,47/15), saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Budžetom Crne Gore za 2024. godinu planirana su sredstva za realizaciju Programa gazdovanja šumama na iznos od 6.677.903,23 eura, a ukupni finansijski prihodi planirani Programom po osnovu gazdovanja šumama, korišćenja nedrvnih šumskih proizvoda i lovišta posebne namjene iznose 12.782.480,00 eura.

Tim povodom VD direktora Uprave Miloš Rajković istakao je da su se donošenjem Programa gazdovanja šumama za 2024. godinu stekli uslovi da se kroz njegovo sprovođenje realizuju predviđeni poslovni ciljevi i planovi.

On je poručio da će Uprava kroz odgovorno i transparentno poslovanje, dodatni trud i napor i implementaciju inovativnih metoda rada sigurno nadmašiti planirane finansijske prihode, posvećujući primarno posebnu pažnju održivom gazdovanju i domaćinskom upravljanju šumskim resursima.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek nije završen. Razlog je, kažu iz Ministarstva pravde, jer nije okočan unos podataka koje trebaju da dobiju iz sudova. Iz Udruženja Roditelji kažu da je registar prijeko potreban, kako bi se konačno znalo koliko ima takvih osoba, kao i da bi Uprava policije mogla da sprovodi nadzor.