Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vlada usvojila Agrobudžet

Vlada Crne Gore
 • Autor onogost.me
 • 15.03.2024. u 08:26
Vlada Crne Gore na jučerašnjoj sjednici usvojila je Agrobudžet za ovu godinu, vrijedan 75,06 miliona eura.

Iz Vlade su saopštili da se Uredbom o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za ovu godinu stvaraju uslovi za punu primjenu odredbi zakona kojima su uređene mjere agrarne politike, a u tom smislu i pružanje podrške poljoprivrednim gazdinstvima, udruženjima poljoprivrednih proizvođača, kooperativama.

„U cilju osiguranja dohotka poljoprivrednih gazdinstava, jačanja konkuretnosti crnogorske poljoprivrede, stvaranja boljih uslova života u ruralnim područjima, jačanja kapaciteta institucija, dostizanja standarda Evropske unije (EU) o bezbjednosti hrane i jačanja sektora ribarstva“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da u finansijskom iskazu Agrobudžet za ovu godinu iznosi 75.064.097 eura, i to iz nacionalnog budžeta 51.354.861 eura, iz donacija 15.559.235 eura i iz kreditnih sredstava 8,15 miliona eura.

Agrobudžetom se, kako su rekli iz Vlade, izdvajaju sredstva za sistem direktnih plaćanja u oblasti stočarstva i biljne proizvodnje, intervencija na tržištu i za podršku mjerama ruralnog razvoja.

Iz Vlade su kazali da su sredstva obezbijeđena i za podršku opštim servisima u poljoprivredi, socijalne transfere seoskom stanovništvu, tehničku i administrativnu podršku implementaciji programa.

„Kao i za institucionalni razvoj i jačanje poljoprivrede Crne Gore, ribarstvo, program fitosanitarnih mjera, program bezbjednosti hrane i program obaveznih mjera zdravstvene zaštite životinja“, navodi se u saopštenju.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore.
  Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu TVCG ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić.