Za modernizaciju industrije 100.000 eura pomoći

krediti
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 29.06.2016. u 16:01

Preduzeća iz oblasti prerađivačke industrije moći će da unaprijede svoje poslovanje zahvaljujući Pilot Programu podrške za modernizaciju industrije, koji će omogućiti finansiranje troškova nabavke opreme pod povoljnim uslovima.

Sredstva namijenjena za realizaciju Pilot programa u 2016. godini iznose 100.000 eura, a biće raspoloživa od datuma objavljivanja Javnog poziva do utroška raspoloživih sredstava.

Pilot program podrške za modernizaciju industrije, koji je pripremilo Ministarstvo ekonomije u saradnji sa Investiciono-razvojnim fondom (IRF), nedavno je usvojen na sjednici  Vlade, a objavljivanje javnog poziva očekuje se uskoro.

“Cilj Pilot Programa je jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unaprjeđenje poslovanja, produktivnosti i profitabilnosti kroz investicije u opremu. Ujedno, ovaj Program ima za cilj i unaprjeđenje tehnoloških procesa, proizvoda i usluga, povećanje obima i vrijednosti prometa i smanjenje troškova finansiranja proizvodne opreme kroz subvencionisanje dijela troškova nabavke”, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Solar gradnja, ćerka firma Elektroprivrede, završila je prošlu godinu sa 2,2 miliona eura gubitka, pokazuju podaci iz finansijskog izvještaja dostavljenog Upravi prihoda i carina.