Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
17:03
4.4.2020.

Za odlaganje kredita 63.000 zahtjeva

Do sada je više od 63.000 klijenata podnijelo zahtjev za odgađanje naplate kredita, podaci su Udruženja banaka Crne Gore.


Mogućnost da odgode otplatu, građani i privreda su dobili U sklopu ekonomskih mjera, koje je usvojila Vlada, radi saniranja negativnih posljedica prouzrokovanih korona virusom.

Prema riječima generalnog sekretara Udružena banaka Bratisalva Pejakovića, bankarski sektor u Crnoj Gori je likvidan, stabilan i solvetan i u ovom trenutku spreman da odgovori izazovima sa kojima se suočava.

Pejaković naglašava da do sada klijenti nijesu u značajnijoj mjeri podizali novac sa bankovnih računa, uprkos aktuelnoj situaciji.

Ono što je karakteristično za ovaj period, jeste izraženo povećanje upotrebe elektronskih servisa koji su dostupni u okviru bankarskog sektora. Očekuje se da u budućnosti ovaj način poslovanja i pružanja usluga dodatno zaživi u Crnoj Gori, jer u ovom trenutku upravo ovi servisi daju mogućnost poštovanja mjera o socijalnoj i fizičkoj distanci kao osnovnom načinu prevencije širenja korona virusa.

 

Izvor: TVCG

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:25
  28.5.2020.

  Prosječna bruto zarada u aprilu ove godine iznosila je 779 eura, dok je prosječna plata bez poreza i doprinosa bila 521 euro, pokazuju podaci Monstat-a.

 • 10:17
  28.5.2020.

  Smatrajući da je krajnji trenutak za rješavanje situacije, Sindikalna organizacija Tosčelika Nikšić još jednom je upoznala sve nadležne institucije, Vladu Crne Gore, ali i cjelokupnu javnost o stanju u Željezari u posljednjem periodu.

 • 08:35
  28.5.2020.

  Program pružanja podrške privredi i zaposlenima, u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog korona virusa realizovan je kroz obezbjeđivanje subvencija preduzetnicima i privrednim društvima registrovanim shodno Zakonu o privrednim društvima.

 • 08:16
  28.5.2020.

  Prijavljivanje za drugi moratorijum na otplatu kredita počinje od 1. juna. Na bankama je da odluče da li će moratorijum da ponude za sve ili samo za određene kreditne proizvode. Nijesu obavezne da ponude drugi moratorijum korisnicima, čak i ako ispunjavaju uslove propisane novom odlukom CBCG, pojašnjeno je juče iz CBCG. Korisnik kredita može tražiti moratorijum na 90, 30 ili 60 dana.