“Za pomoć prevoznicima preko 410 hiljada eura”

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 17.03.2023. u 10:22
Direktor Direktorata za drumski saobraćaj i homologaciju vozila u Ministarstvu kapitalnih investicija Miloš Rajković kazao je u emisiji "Mreža" da je treći konkurs za pomoć prevoznicima završen, te da se nada da će Ministarstvo finansija u narednim danima isplatiti iznod od 410.500 eura.

“Konkurs je završen, završili smo svu moguću proceduru i donijeli 131 pozitivno rješenje i 850 prevoznih jedinica, i vjerujemo da će narednih dana Ministarstvo finansija isplatiti ukupno iznos od 410.500 eura”, kazao je Rajković.

Istakao je da je ovo treća pomoć Vlade Crne Gore.

“Ovo je treća pomoć koja organizuje Vlada Crne Gore za prevoznike, i smatramo da će i prevoznici na jedan određeni način odgovoriti građanima, tako što će cijene smanjiti ili ih ostaviti na ovom nivou”, kazao je Rajković.

Naveo je da dva privredna društva nisu ispunjavala uslove.

“Ukupno zahtjeva je bilo 133, a odbili smo dva privredna društva jer nisu ispunjavali uslove”, naveo je Rajković.

Istakao je da je komisija provjerila dokumentaciju svih prijavljenih u najkraćem roku.

“Mi smo formirali komisiju, oni su provjerili dokumentaciju u nakraćem roku, pa je počelo da se pritiska preko ministara iz nekih drugih resora da se požuri sa isplatom.To je pokušaj jeftine manipulacije”, zaključio je Rajković.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Unija slobodnih sindikata (USSCG) dala je punu podršku akciji "Stop inflaciji" i pozvala Vladu da se pridruži antiinflacionoj kampanji i privremeno umanji akcize na gorivo u iznosu ne manjem od 40 odsto.
  Od sjutra će građani u pet najvećih trgovačkih lanaca moći da kupuje i više od 25 proizvoda po minimalnim cijenama, najavio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.