Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Za Željezaru naći ozbiljnog investitora sa kvalitetnim biznis planom

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 05.06.2024. u 20:35
U cilju rješavanja situacije u EPCG Željezari Nikšić, predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i ministar energetike i rudarstva prof. dr Saša Mujović razgovarali su o aktuelnim ponudama za ovu kompaniju i razmatrali opcije za održivu budućnost preduzeća.

"Nivo posvećenosti i angažovanja premijera Milojka Spajića oko rješavanja pitanja EPCG Željezare predstavlja pravi primjer brige odgovornog državnika za kreiranje održive budućnosti kompanije i zaštite radnika, rekao je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

On se, saopšteno je iz njegovor resora, sastao danas sa predsjednikom Vlade gdje su u cilju rješavanja situacije u EPCG Željezari Nikšić razgovarali o aktuelnim poudama za ovu kompaniju i razmatrali opcije za njenu održivu budućnost.

"Meni, kao resornom ministru, ovo olakšava poziciju i čini me sigurnim da ćemo opravdati očekivanja Željezaraca, Nikšića i Crne Gore", istakao je Mujović.

On je tokom dana razgovarao i sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore, Milutinom Đukanovicem, Ivanom Bulatovićem i Ljubišom Đurkovićem o svim otvorenim pitanjima vezanim za ponude zainteresovanih ulagača.

"Zajednički stav je da se za Željezaru mora naći ozbiljan investitor sa kvalitetnim rješenjima i biznis planom, te da se greške počinjene tokom prethodnih privatizacija ne smiju ponoviti. Ministar Mujović je pokrenuo sve aktivnosti kako bi do 28. juna kada je Skupština akcionara EPCG, Vlada Crne Gore imala stav o ponudama", navodi se u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Na platou Gradske kuće sportskom manifestacijom pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) obilježen je 23. jun, Dan olimpizma.