Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Završen okrugli sto o zaštiti potrošača

dsc02228
tehnopolis.me
  • Autor onogost.me
  • 30.11.2017. u 09:23

U Tehnopolisu je juče održan okrugli sto o primjeni Zakona o zaštiti potrošača.

Događaju su prisustvovali predstavnici Tehnopolisa, Ministarstva ekonomije i NVO „Naša budućnost“, Elektroprivrede, Uprave za inspekcijske poslove i CeMI-ja, kao i predstavnici lokalne zajednice, institucija, biznis i nevladinog sektora.

Ispred Ministarstva ekonomije govorio je Zdravko Vuksanović koji je prisutnima približio proces usavršavanja pravnog okvira Mreže za zaštitu potrošača, dok je glavna tržišna inspektorka Uprave za inspekcijske poslove, Nada Đurđić  govorila o praksi u inspekcijskom nadzoru. Nikoleta Tomović iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) govorila je o projektu i aplikaciji Potrošač.me, kao i o primjerima žalbi potrošača. O tome kako trgovci rješavaju problem žalbi potrošača govorio je Dragan Kadić iz Dispečerskog centra Elektroprivrede Crne Gore.

Ispred Tehnopolisa prisutnima se obratio Rade Zarubica, koji je predstavio nedavno otvoreno Savjetovalište za zaštitu potrošača, najčešće probleme zbog kojih se korisnici javljaju, te načine njihovog rješavanja.

Cilj okruglog stola bio je da se prisutnima ukaže na probleme sa kojima se susreću potrošači i trgovci i na taj način utiče na kvalitetnije kreiranje politike o sistemu zaštite potrošača.

Događaj je organizovala NVO „Naša budućnost“ u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis.

 

tehnopolis.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra finansija Novice Vukovića, koji je kazao da se kroz program Evropa sad 2 planira korekcija penzijskih doprinosa.
Benzin je od danas skuplji dva centa, dok je cijena eurodizela niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.