Završen Sajam lokalnih proizvoda: Nikad veća posjeta, organizatori razmišljaju o novom sajamskom prostoru

20181222_161500
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 24.12.2018. u 07:26

Novogodišnji sajam lokalnih proozvoda, peti po redu, potvrdio je da je od malog lokalnog događaja prerastao u veliku regionalnu manifestaciju za koju vlada sve veće interesovanje, kako izlagača, tako i posjetilaca.

Armije posjetilaca prodefilovale su tokom minula tri dana Sportskim centrom, zadovoljni ponuđenim, izlagači, sa druge strane, zadovoljni solidnom prodajom.

Posebno zadovoljstvo je kod organizatora, koji su uspjeli da pet godina od osnivanja Sajam učine regionalno poznatim.

„Uspjeli smo da postignemo glavni cilj, a to je da ovaj sajam bio najposjećeniji.  Zabilježen je rekord kako po broju izlagača, tako i po broju posjetilaca. Vjerujem da bi u skorije vrijeme mogli razmišljati i o nekim drugim prostornim kapacitetima, a da bi sve to bilo na jednom izuzetnom nivou, razmišljaćemo da sa pripremama narednog počnemo odmah po završetku ovog“, kazao je za TVNK Svetozar Bajović ispred opštine Nikšić.

Ratko Bataković ispred Tehnopolisa vjeruje da su dokazali  da Nikšić može da iznese jednu ovakvu manifestaciju. Naredna godina biće izazov, poručuje on.

„Neka cifra od 300 izlagača je nešto što bi u narednim godinama bilo optimalno. Vjerovatno ćemo u narednoj godini uvesti i određene kriterijume – da svi oni koji izlažu moraju da donesu dokument da su uredno prijavljeni i da imaju porodično domaćinstvo koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom ili preradom. Vidjećemo i da li da uvedemo kotizacije koja ne bi puno opterećivala izlagače i tako obezbijedili neki budžet koji bi omogućio i dodatne sadržaje u smislu zabavnog programa i slično“, zaključuje Bataković .

Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda okupio je preko 250 izlagača iz svih krajeva Crne Gore, ali i regiona.

Imao je i humanitarni krakter pošto su svi izlagači dio svojih proizvoda donirali u humanitarne svrhe za 12 socijalno najugroženijih porodica u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Menadžment Uprave prihoda i carina, na čijem je čelu direktor Rade Milošević, pozdravlja zajedničku akciju Osnovnog državnog tužilaštva i Uprave policije Crne Gore, u sklopu koje su danas uhapšene 24 osobe kojima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo iz člana 264 Krivičnog zakonika - utaja poreza i doprinosa, kroz poslovanje 20 pravnih lica koja su obuhvaćena istragom i za koja je izdata naredba za pretres, saopšteno je iz UPC.
Eurosuper 98 od danas je jeftiniji jedan cent, a eurodizel i lož ulje osam, odnosno sedam centi, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija.
U Crnoj Gori će od ponoći gorivo biti jeftinije, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).