Zvanično: Uniprom novi vlasnik Rudnika Boksita

cg-rudnik_sad
  • Autor onogost.me
  • 15.09.2015. u 13:03

Nikšićka firma Uniprom Metali, Veselina Pejovića, od danas je i zvanično novi vlasnik Rudnika Boksita. To je sindikalcima saopštio stečajni upravnik, Mladen Marković, što zanči da je prihvatio 5,39 miliona eura vrijednu ponudu za kupovinu rudnika. 

„Šta će biti sa radnicima, još ne znamo. Upravnik nam je izašao u susret i kazao da ćemo do 30. septembra i dalje primati minimalac, kao i dosad. Mi  ćemo za to vrijeme insistirati da se sastanemo sa novim gazdom i sa predstavnicima Ministarstva ekonomije da vidimo šta će biti sa sudbinom oko 190 radnika koji su ostali u Boksitima“, kazao je Dragan Dubljevič iz Samostalnog Sindikata RB.

On je poručio kolegama da će se boriti da niko ne ostane bez posla jer , kako je kazao, u sndikatu smatraju da u Boksitima mora imati mjesta, prije svega za dosadašnje radnike.

„ Mislim da nema potrebe za angažovanjem nekih podizvođača i drugih firmi ili drugih radnika. Mi smo tu već kao kvalifikovana radna snaga, a mislim da je to u interesu svih. Dosad smo proizvodili oko 20 000 tona mjesečno, a mi imamo kapaciteta i za više, tako da u našoj radnoj snazi može naći sve“, kazao je Dubljević i poručio da se o daljim potezima iz Sindiaka zasad neće oglašavati dok se ne sastanu  sa novim vlasnikom i saznaju kakvi su njegovi planovi sa firmom i zaposlenima. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Centralna banka Crne Gore (CBCG) objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi 258 blokiranih kompanija više nego na prethodnom.
Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u januaru je, prema podacima Monstata, iznosila 819 eura i bila je 0,6 odsto veća u odnosu na prošlogodišnji decembar.