ČITAOCI ŠALJU: Zašto 100 odsto veći račun za vodu?

Čitateljka portala Onogošt
 • Autor onogost.me
 • 10.12.2022. u 08:17
Čitateljku našeg portala juče je ,,obradovao" račun za vodu od koga je, kako kaže, "ostala zabezeknuta".

“Pozvala sam Vodovod i gospođa koja mi se javila mi je šturo pokušala objasniti da su uvedene neke nove stavke u plaćanju (a stavke je nepotrebno i komentarisati jer su nebulozne) o kojima nas građane se niko nije udostojio da obavijesti. Račun veći od prethodnog za gotovo 100% je nesto što je strašno i malo je reci strašno”, navela je ona i upitala “zašto pa ni manje ni više nego 100 odsto?”.

Nakon što je na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Nikšić usvojen novi cjenovnik usluga preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, potrošačima, domaćinstvima i pravnim lica, od novembra uvećani su računi za oko 2,5 eura. To je ranije lokalnom javnom servisu kazao direktor preduzeća Željko Cicmil, istakavši da će računima od novembra biti tri nove stavke i to fiksni dio za obračun, zatim za odvođenje komunalnih otpada i za odvođenje komunalnih otpadnih voda.

“Formirali smo fiksni dio koji je u ovom periodu za vodosnabdijevanje 1,34 centa i za pravna i za fizička lica. Za obje kategorije potrošača odvođenje komunalnih otpada je 0,93 centa. Imamo još jednu stavku, a to je odvođenje komunalnih otpadnih voda koja će biti 25 centi po kubiku. Domaćinstva koja još uvijek nisu priključena na gradsku kanalizacionu mrežu na računima neće imati poslednje dvije stavke koje sam pomenuo”, rekao je Cicmil tada.

Ovo je, kako je tada kazao, realizacija onoga što je trebalo da bude davno usvojeno.

“S obzirom na to da je Skupština opštine usvojila ove cijene u oktobru , one će biti u primjeni novembar i decembar, i to su cijene za ovu godinu. Dakle, naši potrošači će dobiti u decembru račune po novom cjenovniku koji je fakturisan za novembar mjesec”, kazao je Cicmil.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  7

  1. Nezadovoljni gradjani Niksica!

   Isto je i sa računima za struju.. Okitili su grad, a mi debelo placamo za to?

  2. Najbolje od svega sto javna rasvjeta danima bila ukljucena, a nama drze slovo kako da ustedimo struju po kucama! Bravo! Svaka cast! Sako nastavite!

  3. Bigovic Nikica

   Sramno da sramnije nemoze,jesteli naplatili od nas to kicenje grada. krepaje narod a vi dizete cijene,propalo se sve ko nas vodi.

  4. Ko ce da nadoknadi trosak gradjanima za kupovinu flasirane vode kad je voda iz vodovoda neispravna?To se desava uvijek kad kisa pada! DA ne govorimo o riziku i posledicama po zdravlje koriscenje neispravne vode za pice,tusiranje, pranje itd.! A i ,navodno, kad je ispravna, voda iz cesme je bijela kao mlijeko!Umanjite racune !

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U gradskoj kapeli u Plužinama odnedavno se ne služi piće prilikom odavanja pošte preminulom. To je preporuka koju je donijela Skupština tog grada. Običaji na sahranama se mijenjaju vremenom, ali ono što zabrinjava je da se u pivskom kraju mnogo više umire nego rađa.
  Opština je budžetom za tekuću godinu planirala da za uređenje ulica i parkova izdvoji 2.160.000 eura. Od toga, za izgradnju i rekonstrukciju Opština je budžetom za tekuću godinu planirala da za uređenje ulica i parkova izdvoji 2.160.000 eura. Od toga, za izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica – Ulica Živka Nikolića i rekonstrukcija Široke ulice 1.300.000, dok je za uređenje gradskih kvartova i izgradnju i rekonstruciju gradskih igališta predviđeno 530.000 eura. – Ulica Živka Nikolića i rekonstrukcija Široke ulice 1.300.000, dok je za uređenje gradskih kvartova i izgradnju i rekonstruciju gradskih igališta predviđeno 530.000 eura.