Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićanin danas organizuje blokadu mosta, Ecopatriotizam najavio podršku

Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.05.2023. u 08:19
Nikšićanin Boško Pavićević koji je proteklih dana skrenuo pažnju svojim gestom, kada je spriječio vozača kamiona da istovari otpad kod Gračanice, danas će organizovati blokadu puta na jednom od sedam gračaničkih mostova.

Protest će se održati u pet do 12h, i trajaće sat i pet minuta.

“Blokada saobraćaja će se održati na kraju Gračaničke ulice, na mostu koji, kako kaže, spaja nespojivo, odsustvo logike i pasivnost javne uprave”, naveli su iz Ecopatriotizma.

Kako se dodaje u saopštenju Ecopatriotizma, Pavićević je napomenuo da su mještani Gračaničke ulice godinama unazad pisali peticije upravi za problem ove vrste, kako bi se stalo na kraj ilegalnom deponovanju u korito rijeke Gračanice, koja je cijelim svojim tokom devastirana.

“Dodaje da su poslednju peticiju pisali prije pet godina, ali ista je imala sudbinu kao i sve prethodne- od nje ni traga ni glasa. Nikšićanin se u prethodnim danima putem društvenih mreža obratio lokalnoj upravi koja nije komentarisala njegov aktivistički čin odbrane prirode, iako su isti prenijeli i mnogi mediji. Takođe konstatuje da su počinitelji ovih ekocida poznati cijeloj javnosti, te je riječ o opšte poznatim imena i čuvenim kompanije, ali da se nikakve mjere ne preuzimaju, stoga je i došlo vrijeme sa narod preuzme sankcije ove vrste kako bi se očuvala i sačuvala zdrava životna sredina. Koliko je nesvjesnost građanima Nikšića ušla u pore, najbolje svjedoči to da mnogi mještani Gračaničkog kraja dozvoljavaju devastaciju rijeke, čak usmjeravaju i motivišu određene stanovnike grada pod Trebjesom da deponuju na ovom lokalitetu. Sa druge strane, kako kaže, postoje i oni koji se bore protiv toga ali njih sve ove godine ignoriše, kako stara, tako i nova vlast”, navodi se u saopštenju.

Ekološki pokret Ecopatriotizam nije ignorisao apel Pavićevića, već će podržati blokadu mosta koja će se desiti danas u 11:55h.

Protest je, kako kažu, uredno prijavljen nikšićkom MUP-u, a poruka koja se šalje nadležnim organima jeste da se više neće tolerisati nemar i nerad jer svi građani imaju pravo da bude čisto.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Naredna tri mjeseca mladi pripadnici romsko-egipćanske (RE) zajednice imaće priliku da uče i treniraju fidbal pod vođstvom istaknutog fudbalskog trenera, internacionalca Đorđa Đikanovića. Projekat pod nazivom "Fudbal za mlade Rome/kinje i Egipćane/kinje iz Nikšića" sprovodi nevladina organizacija "Centar za afirmaciju RE populacije (CAREP)" uz podršku Opštine Nikšić, odnosno Sekretarijata za kulturu, mlade i socijalno staranje.