Afera Grahovo: Radnice Zadruge i službenica Poreske uprave na slobodi

panoram_2
  • Autor onogost.me
  • 04.02.2016. u 06:34

Tri radnice Zemljoradničke zadruge "Grahovo” Dušanka Živković, Ranka i Vasiljka Milović, kao i službenica Poreske uprave Suzana Bulajić koje su uhapšene u okviru afere "Grahovo", puštene su juče na slobodu. 

Kako nezvanično saznaju Dnevne Novine, specijalna tužiteljka Mira Samardžić nije tražila da im se odredi pritvor.

Osim njih, prekjuče su u Nikšiću uhapšeni načelnik Uprave za nekretnine PJ Nikšić Krsto Nikolić (62), službenica te institucije Radica Malović (62), nekadašnji direktor Zemljoradničke zadruge Milivoje Živković i direktor firme “Grahovo medikal centar” Zdravko Bošković. Oni bi danas iz nikšićkog CB-a trebalo da budu privedeni sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici, koji će se izjasniti o njihovom daljem pritvaranju.

DN saznaju da je nalogom za hapšenje obuhvaćen i rukovodilac Uprave prihoda u Nikšiću Slobo Popović, koji je nadležnima dostupan, ali se trenutno nalazi na liječenju.

Tužilaštvo sumnja da je šteta za državu nastala kada je ZZ “Grahovo” spornu imovinu ukupne površine od preko sedam miliona kvadrata, koja mu je bila data na korišćenje, prodao 2007. godine za 431.823 eura. Riječ je o zemljištu od 5.771.458 metara kvadratnih i hotelu “Grahovo” kojim je, kako se sumnja, Zemljoradnička zadruga “Grahovo” uspjela da nezakonito raspolaže uz pomoć nikšićkog katastra.

Kupoprodajnim ugovorom bilo je predviđeno da kupac za pet godina od kupovine uloži u razvoj privrednog društva pet miliona eura i zaposli devetnaest radnika koji su tada bili u radnom odnosu. Planirana je, između ostalog, rekonstrukcija hotela i izgradnja banje, ali ovi planovi nijesu realizovani. 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.
U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, mjestimično je smanjena vidljivost, a mogući su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).