AMSCG: Nevrijeme “koči” saobraćaj, vozači oprezno!

amscg
  • Autor onogost.me
  • 17.01.2016. u 07:34

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG upozoravaju vozače na snijeg i mjestimične poledice na sjeveru.

U sjevernim predjelima pada snijeg mjestimično praćen vjetrom, pa se saobraća usporenije. 

Pazljivija vožnja se naročito preporučuje na putevima preko planinskih prevoja. 

Zbog niskih temperatura izražena je i poledica. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke povećana je opasnost od odrona. Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima na putu.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zbog snijega nije dozvoljeno kretanje na putevima Mojkovac-Đurđevica Tara-Žabljak, Žabljak-Šavnik, Pljevlja-Metaljka i Pljevlja-Mihajlovići.

U AMSCG-u podsjećaju da je od 15 novembra do 31. marta obavezna zimska oprema na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira na vremenske prilike.

“Na svim ostalim putevima upotreba zimske opreme je obavezna samo ukoliko to uslovljavaju zimski uslovi –snijeg, led ili poledica”, navedeno je u saopštenju.

Na magistralnom putu Nikšić-Danilovgrad, zbog sanacije klizišta u mjestu Frutak, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na lokalitetima Obzovica i Brajići, doći će do obustave saobraćaja za sve vrste vozila od deset do 12 sati.

Zbog rekonstrukcije puta Cetinje – Budva, na lokalitetu Markovići odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od deset sati i 20 minuta do 12 sati i 20 minuta.

Na magistralnom putu Podgorica-Cetinje, na dionici Jankovića krš-Ulići, zbog rekonstrukcije puta saobraća se jednom trakom naizmjenično, a postavljena je i svjetlosna signalizacija.

Režim saobraćaja će, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2, dionice Budva-Petrovac i raskrsnice Budva-Cetinje-Bečići, biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Na magistralnom putu M-2, na dionici Herceg Novi-Kamenari, u toku je sanacija klizišta u mjestu Baošići, a režim saobraćaja promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz semaforsku signalizaciju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.