Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Anketa o rekonstrukciji trga na portalu Onogošt: Glasajte na našoj facebook stranici

trg
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 06.07.2016. u 22:03

Priča o rekonstrukciji glavnog gradskog trga, koja je ovih dana tema broj jedan u Nikšiću, izazvala je oštre polemike između opštinara i pojedinih aktivista iz Nvo sektora, ali i političkih partija. 

Gotovo niko ne spori da je gradu potreban novi, moderniji i funkcionalniji trg, ali tačka sporenja je drvored lipa koji se nalazi u centralnom dijelu Trga Slobode i koji prema projektu opštine treba da bude uklonjen, a nakon rekonstrukcije posađen novi drvored gotovih sadnica.

 

 

I dok ekolozi i pojedini članovi iz lokalne opozcije smatraju da je to udar na istorijsku baštinu grada, te da je čitav projekat netransparentan, u lokalnoj upravi tvrde da će novi trg biti uređeniji, funkcionalniji i da će imati mnogo više zelenila nego postojeći, te da sve rade u skaldu sa propisima.

Zbog akutelnosti priče odlučili smo se da na facebook stranici portala Onogošt.me pokrenemo anketu o tome da li su građanima Nikšića dopada idejno rješenje rekonstrukcije trga koji predviđa projekat opštine.

Poziv svima da glasaju i pokažu šta misle o projektu dugoočekivane rekonstrukcije Trga Slobode.  

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uprava za statistiku Monstat raspisala je po treći put tender za nabavku softvera koji će građani koristiti za kontrolu svojih podataka vezano za popis stanovništva u Crnoj Gori.