Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
08:20
19.1.2021.

Bez tradicionalnog plivanja za Časni krst

Zlatnim likom Hrista Spasitelja, koji je namijenjen pobjedniku plivanja za Časni krst na praznik Bogojavljenja, Crkvena opština Nikšić odlikovaće ljekare, medicinsko i tehničko osoblje zdrastvenih ustanova u našem gradu, rekao je protojerej-stavrofor Boban Jokić.


Kako je pojasnio, zbog epidemiološke situacije i mjera koje su na snazi, plivanje za Časni krst neće biti organizovano ove godine, a odlikovanje će pripast ljudima „koji su nesebično pokazali svoju ljubav“.

„Oni su prvi stigli do onoga Časnoga krsta, prvi su bili i danas su na prvom mjestu tamo gdje je veliko stradanje i tamo gdje je velika potreba. Oni danas nose Časni krst Gospodnji za sve nas i za one koji su obeljeli od ove i drugih bolesti. Neka nam sjećanje na ljepotu, radost i blagodat prošlogodišnjeg Bogojavljenskog plivanja za Časni krst  bude utjeha u ovogodišnjem odsustvu te radosti i nada da će se sledeće godine ta radost obnoviti učešćem stotina hrabrih plivača i bodrenjem hiljada vjernih u toj radosti“, kazao je sveštenik Jokić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:52
  6.3.2021.

  U Crnoj Gori jutros su saobraća po mokrim i klizavim putevima, saopšteno je iz Auto - moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 09:06
  6.3.2021.

  Inspektori Uprave za inspekcijske poslove u posljednje dvije sedmice izrekli su 18.200 eura kazni za one koji nijesu poštovali mjere protiv širenja korona virusa, a pokrenuta su i tri prekršajna naloga pred prekršajnim sudovima, rečeno je Pobjedi iz te institucije.

 • 22:09
  5.3.2021.

  U južnim i centralnim predjelima Crne Gore sjutra će biti promjenljivo oblačno i uglavnom suvo, u popodnevnim satima sa dužim sunčanim intervalima.

 • 18:29
  5.3.2021.

  Predsjednik Savjeta MZ Župa Nikšićka Dragoljub Radulović danas je primio priznanje "Šampion solidarnosti", koje je dobio taj savjet jednoglasnom odlukom komisije formirane od strane Opštine Nikšić.