Autor: Marija Vujovic
Foto: Privatna arhiva
08:01
7.4.2021.

Bulatović: Treba vratiti vjeru u zdravstveni sistem koji je decenijama urušavan

Svjesna sam dužnosti i odgovornosti koju nosi ova pozicija. Treba odgovoriti zahtjevima ovog vremena i vratiti vjeru u zdravstveni sistem, znajući da je decenijama urušavan, navodi za naš portal Vera Bulatović, vršilac dužnosti direktora nikšićkog Doma zdravlja.


Pred njom je, kaže, težak zadatak koji dodatno usložnjava korona virus. 

"Treba sačuvati život i zdravlje zdravstvenih radnika i svih gradjana, pomoći i oporaviti inficirane, spriječiti dalju zarazu, prvenstveno masovnom vakcinacijom, omogućiti liječenje ne kovid pacijenata i vratiti se u normalne tokove života", kazala je ona je.

Bulatović je specijalista interne medicine, a bila je poslanik u Skupštini Crne Gore u ime Demokratske narodne partije (DNP).

Na novu funkciju izabrana je juče po odluci Ministarstva zdravlja.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:23
  22.4.2021.

  Zajednica opština Crne Gore prodružila se apelu UNICEF-a da se škole otvore uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Kako su istakli, lokalne uprave su spremne da svoje prostore ustupe za realizaciju vannastavnih aktivnosti, što bi, nakon godinu izolacije, imalo značajan uticaj na učenje, fizičko i mentalno zdravlje djece i adolescenata.

 • 11:40
  22.4.2021.

  Crnogorskim ugostiteljima je uključena struka, a Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je na taj način pokazala odgovornost, saopštila je NVO Ugostitelji Crne Gore.

 • 11:07
  22.4.2021.

  Danas se obilježava Dan planete Zemlje.

 • 09:47
  22.4.2021.

  I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putevima, preventivnih aktivnosti, ograničenja kretanja u međugradskom saobraćaju, kao i pojačanih kontrola vozača, na putevima u Crnoj Gori je tokom aprila povećan broj nezgoda, u kojima je, nažalost, život izgubilo šest osoba, od kojih su čak tri bile mlađe od 25 godina, saopšteno je danas iz Uprave policije.