Centar za socijalni rad: Obuka o nasilju u partnerskim odnosima

1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 06.04.2017. u 17:03

U Centru za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik  03. aprila počela je sedmodnevna obuka profesionalaca/ki za tretman počinilaca nasilja u partnerskim odnosima.

Obuci prisustvuje 15 stručnih radnika  iz sistema socijalne i dječje zaštite Crne Gore.

“Ovo je treća obuka koja se realizuje u okviru projekta „Zajedno za naše porodice“ – razvoj savjetovališta za porodicu u Srbiji i Crnoj Gori, koji u partnerstvu realizuju Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik i Centar za socijalni rad Užice, sklopu IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora, a finansira ga Evropska unija”, istakao je direktor Centra za socijalni rad Ivan Mitrović.

On objašnjava da Program “Obuka profesionalaca/ki za tretman počinilaca nasilja u partnerskim odnosima“ ima za cilj unapređenje znanja profesionalaca/ki za sveobuhvatno sprovođenje tretmana počinilaca nasilja u partnerskim odnosima, a nastao je kao rezultat rada grupe autora iz Srbije, stručnjaka u oblasti porodičnog nasilja, edukovanih za rad sa počiniocima nasilja od strane „Alternativa nasilju“ iz Norveške.

 Program je akreditovan kod Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu u Beogradu 2012. godine i reakreditovan 2015. godine.

“Program tretmana počinilaca nasilja se u Srbiji sprovodi od 2012.godine i daje dobre rezultate u sprečavanju ponavljanja nasilja, odnosno povećanju sigurnosti žrtava nasilja. Sam tretman počinilaca nasilja je važna i nedostajuća karika u sveobuhvatnom sistemu zaštite od nasilja u porodici. Program obuke profesionalaca za sprovođenje tretmana se kontinuirano sprovodi, u Srbiji je do sada edukovano 115 stručnjaka iz sistema socijalne zaštite, NVO, kazneno-popravnih institucija, policije. Polaznici su visoko evaluirali obuku u svim aspektima, naglašavajući da daje specijalizovana teorijska znanja i razvija praktične veštine za rad sa počiniocima nasilja”, dodao je on.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Meteorolog Branko Micev navodi da nas naredne sedmice očekuju promjenljive vremenske prilike uz skoro svakodnevnu kišu na jugu i u centralnim predjelima.