Autor: onogost.me
Foto: Arhiva
10:54
24.9.2021.

Čistiće obalu Bistrice

Više nevladinih organizacija za zaštitu životne sredine, zajedno sa volonterima i građanima, sjutra će tradicionalno obilježiti Međunarodni dan čišćenja obala širom Crne Gore.


Čistiće se i u Nikšiću. Ekološki pokret "Ozon" koordinisaće akciju čišćenja u Nikšiću koja će biti sprovedena na Gordinom mostu - obali rijeke Bistrice.

Početak akcije zakazan je u 10 časova, a kako su najavili iz "Ozona", mjesto okupljanja će biti parking ispred Osnovne škole "Braća Labudović", koji je preko puta Gordinog mosta. 

Manifestaciju organizuje NVO Zero Waste Crna Gora u saradnji sa NVO Naša Akcija, a pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Ministarstva zaštite životne sredine i urbanizma, EU Info centar, Beyond Plastic Med asocijacija i Fondacija Princ Albert II kroz projekat ′"Mladi za prostorno planiranje i urbanizam čist Jadran".

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 18:29
  25.10.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

   

 • 12:54
  25.10.2021.

  Savjet mjesne zajednice nikšićka Župa uručio je danas JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom u Nikšiću, kompjuter sa pratećom opremom.

 • 11:21
  25.10.2021.

  Uprava za inspekcijske poslove tokom vikenda kontrolisala je 23 ugostiteljska objekta u Nikšiću, prilikom čega su inspektori podnijeli četiri krivične prijave zbog neposjedovanja kovid potvrde.

 • 07:53
  25.10.2021.

  Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je jutros u 4.52 minuta registrovao zemljotres manje jačine, sa epicentrom 4 kilometra istočno od Stubice, kod Nikšića.