Crnogorskim vojnicima dnevnica 59 eura u misiji UN-a

kadeti_1
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 03.09.2016. u 10:44

Vlada Crne Gore donijela je  Odluku o utvrđivanju visine novčane naknade pripadniku Vojske Crne Gore u misiji Ujedinjenih nacija za referendum u Zapadnoj Sahari.

„Visina novčane naknade pripadniku Vojske Crne Gore u misiji Ujedinjenih nacija za referendum u Zapadnoj Sahari iznosi neto 59,00 eura dnevno“, navodi se u Odluci.

To znači da će mjesečna zarada za naše vojnike iznositi maksimalno 1.829 eura.

Planirano je da se u Misiju UN za referendum u zapadnoj Sahari (United Mission for the Referendum in Western Sahara — MINURSO)  upućuju do dva pripadnika VCG, uz mogućnost rotacije.

Ministarstvo odbrane će odrediti pripadnike Vojske za upućivanje u misiju, izvršiti pripremu, obuku i opremanje, pratiti i koordinirati njihovo angažovanje, u skladu sa zakonom. Crna Gora, nakon obnove nezavisnosti 2006. godine, preuzela dio međunarodnih obaveza prethodne državne zajednice koje se tiču upućivanja vojnika u mirovne misije UN-a.

portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Fond za zdravstveno osiguranje tokom prošle godine izdvojio je oko šest miliona eura za bolovanja, dok je izgubljeno oko million radnih dana. To su za CdM kazali iz Fonda za zdravstveno osiguranje. Najduže bolovanje, prema podacima iz informacionog sistema Fonda otpočelo je februara 2015. godine, koje sa manjim prekidima traje i dalje.
U gradskoj kapeli u Plužinama odnedavno se ne služi piće prilikom odavanja pošte preminulom. To je preporuka koju je donijela Skupština tog grada. Običaji na sahranama se mijenjaju vremenom, ali ono što zabrinjava je da se u pivskom kraju mnogo više umire nego rađa.