Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crnogorskim vojnicima dnevnica 59 eura u misiji UN-a

kadeti_1
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 03.09.2016. u 10:44

Vlada Crne Gore donijela je  Odluku o utvrđivanju visine novčane naknade pripadniku Vojske Crne Gore u misiji Ujedinjenih nacija za referendum u Zapadnoj Sahari.

„Visina novčane naknade pripadniku Vojske Crne Gore u misiji Ujedinjenih nacija za referendum u Zapadnoj Sahari iznosi neto 59,00 eura dnevno“, navodi se u Odluci.

To znači da će mjesečna zarada za naše vojnike iznositi maksimalno 1.829 eura.

Planirano je da se u Misiju UN za referendum u zapadnoj Sahari (United Mission for the Referendum in Western Sahara — MINURSO)  upućuju do dva pripadnika VCG, uz mogućnost rotacije.

Ministarstvo odbrane će odrediti pripadnike Vojske za upućivanje u misiju, izvršiti pripremu, obuku i opremanje, pratiti i koordinirati njihovo angažovanje, u skladu sa zakonom. Crna Gora, nakon obnove nezavisnosti 2006. godine, preuzela dio međunarodnih obaveza prethodne državne zajednice koje se tiču upućivanja vojnika u mirovne misije UN-a.

portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).