Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

CRNVO: Seminari za bolju saradnju NVO i lokalnih samouprava

program_obuke
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 14.05.2016. u 13:54

Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) je, u saradnji sa Upravom za kadrove i Kancelarijom za saradnju s nevladinim organizacijama, pripremio specifičan program obuke za sticanje i unapređivanje znanja i vještina u oblasti saradnje državnih organa, jedinica lokalne samouprave i nevladinih organizacija (NVO). 

Kako se navodi, ovaj program je prije svega namijenjen kontakt osobama zaposlenim u državnim organima i jedinicama lokalne samouprave, u cilju njihovog stručnog osposobljavanja i usavršavanja u oblasti saradnje državnih organa, lokalne samouprave i NVO.

Takođe, odnosi se i na mehanizme učešća NVO i zainteresovane javnosti u kreiranju javnih politika na lokalnom i nacionalnom nivou, te finansiranju projekata i programa NVO iz javnih izvora.

Pored kontakt osoba zaduženih za saradnju sa nevladinim organizacijama, program je namijenjen i službenicima i namještenicima koji su, ili će biti zaduženi za sprovođenje konkursa za raspodjelu sredstava za projekte i programe nevladinih organizacija i službenicima odgovornim za planiranje i sprovođenje budžeta u državnim organima i lokalnim samoupravama.

”Kalendar realizacije Programa obuke sprovodiće se kontinuirano, a tačno utvrđeni termini za određene ciljne grupe biće blagovremeno dostavljeni svim institucijama i objavljeni na veb stranici Uprave za kadrove”, pojašnjava se u saopštenju.

Prijavljivanje na obuke vrši se preko Centralne kadrovske evidencije, kao i putem prijavnog formulara koji se nalazi na veb stranici Uprave za kadrove, www.uzk.co.me.

”Osnov za izradu ovog programa bio je Program “Uloga NVO u implementaciji javnih politika”, koji je pripremljen u okviru TAIEX ekspertske misije za procjenu i izradu programa obuke, gdje je između ostalog, ukazano na potrebu dodatne edukacije o međusektorskoj saradnji u pomenutim aspektima, u prvom redu kontakt osoba, ali i svih kategorija državnih sluzbenika i namještenika, uključujući i kategoriju visoko rukovodnog kadra”, navode iz CRNVO.

Sve obuke u organizaciji Uprave za kadrove održaće se u sljedećim gradovima: Podgorica, zgrada Uprave za kadrove, ul.Jovana Tomaševića 2a, Bar, zgrada Opštine Bar, Bijelo Polje, zgrada Privrednog suda i Rožaje, Osnovna škola “Mustafa Pećanin”.

Po potrebi, kako se navodi, Uprava za kadrove može organizovati seminare i u drugim opštinama.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mještani romskog naselja Brlja u Nikšiću ogorčeni su na lokalnu upravu koja ništa ne preduzima povodom nehigijenskih uslova u kojima žive. U ovom naselju živi oko 70 Roma praktično na izvoru zaraze, bez osnovnih uslova i traže od Opštine preseljenje.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine