Dani austrijske kulture na Filozofskom fakultetu

fakultet
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 05.10.2015. u 11:38

Studijski program za njemački jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nikšiću, u saradnji sa Austrijskom ambasadom u Podgorici, od utorka do četvrtka organizuje Dane austrijske kulture. 

Manifestacija će početi svečanim otvaranjem sjutra u 10h u amfiteatru Filozofskog fakulteta u Nikšiću, nakon čega će biti predstavljeni austrijskih programi stipendiranja studenata.

Na temu studiranja i studentskog života u Austriji govoriće predstavnici Austrijske ambasade u Podgorici, konzul Rajner Zulcberger i Magdalena Bima, kao i lektor Austrijske akademske razmjene, Bernard Unterer. Za izlaganja na njemačkom jeziku obezbijeđeno je konsekutivno prevođenje.

Centralni dio manifestacije je gostovanje prof. dr Haralda Haselmajera sa Univerziteta u Gracu koji će naredna dva dana studentima germanistike na Filozofskom fakultetu održati kurs na temu Djelo Petera Handkea u svjetlu austrijske književne istorije.

Tokom niza predavanja na njemačkom jeziku studenti će imati priliku da u duhu austrijske univerzitetske prakse čuju o postmodernističkom odnosu najvećeg živog austrijskog pisca prema djelu starijih austrijskih stvaralaca, Franca Grilparcera, Adabelta Štiftera i Huga fon Hofmanstala. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Pojedini roditelji učenika nikšićke Gimnazije "Stojan Cerović" tvrde da u pomenutoj školi grijanja ima samo po sat-dva, da su učionice izuzetno hladne i da će se djeca zbog niskih temperatura prehladiti.