Delegacija Opštine Nikšić boravila na Samitu balkanskih gradova u Atini

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 25.01.2023. u 12:23
U delegaciji Opštine Nikšić na Samitu „B40“ u Atini, koju je predvodio predsjednik Marko Kovačević, bili su savjetnik za turizam, kulturu i vjerska pitanja Miljan Mijušković i Miloš Nenezić iz Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje.

Iz Opštine su kazali da su članovi delegacije Mijušković i Nenezić imali brojne sastanke kao i aktivnosti u radnim grupama koje su činile delegacije iz drugih gradova.

Radne grupe u kojima su učestvovali bavile su se temama lokalne klimatske akcije, lokalne demokratije i migracije, pametnih gradova i digitalne transformacije, kao i lokalne demokratske saradnje i dobrosusjedskih odnosa.

„Samit i članstvo u Mreži gradova Balkana B40 od velikog je značaja i predstavlja odličnu priliku za Nikšić. Ostvareni su kontakti radi saradnje u vezi s novim međunarodnim projektima, a dogovorena je i saradnja između lokalnih samouprava u oblastima turizma, kulture i ekonomije“, istakli su članovi delegacije.

Ovom prilikom delegacija je imala i radni prijem u Ambasadi Crne Gore u Atini kod Nj. e. ambasadorke Ane Vukadinović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, a u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
  Lokalni Vodovod obavijestio je da će sjutra, od 10 do 14 časova, biti obustavljeno vodosnabdijevanje u lijevom dijelu Dragove Luke, što obuhvata Široku ulicu, Bistričke ulice, Dragovolučku i Tovićku ulicu.