Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
13:01
14.1.2020.

Direktorica OŠ „Braća Labudović“ razriješena funkcije

Direktorica OŠ “Braća Labudović” Biljana Mićković razriješena je sa te funkcije, a na predlog Prosvjetne inspekcije, potvrđeno je našem portalu iz Ministarstva prosvjete.


“Vjerujemo da svaki direktor ima određene kvalitete koji su ga i doveli na tu poziciju, ali isto tako vjerujemo u to da taj odgovoran posao u svakom momentu po otpočinjanju mandata direktor mora da obavlja sa podjenakom pažnjom, temeljno i prije svega u skladu sa zakonom. Ukoliko ne bude tako, nećemo, kao ni do sada, bježati od njihove odgovornosti za kvalitet obavljenog posla, ali ni od sopstvene odgovornosti da intervenišemo onda kada procijenimo da je to neophodno”, kazali su nam iz Ministarstva prosvjete.

Prema njihovim riječima niti jedna pozicija nije “poklon” već obaveza prema djeci i obrazovnom sistemu, a Ministarstvo će se uvijek voditi upravo potrebama sistema, a ne pojedinaca.

“U krajnjem, govoreći na nivou principa, neko za koga je procjena da ne odgovara adekvatno zahtjevima mjesta direktora, istovremeno može, na primjer, imati odličnu komunikaciju sa đacima u učionici, i vrlo je blagotvorno za obrazovni sistem da tako nešto prepozna”, zaključuju u Ministarstvu prosvjete.

Mićković nam je kazala da joj nije poznata informacija o njenom razriješenju.

"Ne znam ništa o tome, a valjda bih prvo ja trebalo da saznam. Nema ni razloga za mojim razriješenjem", kazala nam je kratko ona.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:06
  26.1.2020.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a vidljivost je smanjena zbog niske oblačnosti, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 08:30
  26.1.2020.

  Nakon molebana koji će početi u 18h u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog, ulicama Nikšića održaće se svečana litija.

 • 14:23
  25.1.2020.

  Direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je za Pobjedu da nije dao nalog da se procesuira Nikšićanin M.G. kojeg je, zbog uvredljivog komentara na Facebooku na račun prvog čovjeka policije, Sud za prekšaje kaznio sa 500 eura.

 • 13:30
  25.1.2020.

  Zajedničkom aktivnošću Savjeta mjesne zajednice Župa Nikšićka i mještana sela Bjeloševina u predhodna dva dana zamijenjena je kompletna krovna konstrukcije na Domu omladine u tom selu.