Đukanović: Sloboda novinarstva potrebnija nego ikada

 • Autor onogost.me
 • 23.01.2023. u 10:16
Sloboda novinarstva čini se potrebnijom nego ikada, jednako kao i odgovornost za izgovorenu i napisanu riječ, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je čestitao novinarima Dan novinara Crne Gore, uz uvjerenje da će poštovanjem profesionalnog kodeksa uz visoku moralnu odgovornost dati puni doprinos očuvanju multietničkog sklada i daljoj izgradnji građanskog društva posvećenog evropskim vrijednostima.

“Na Dan novinara Crne Gore sjetimo se osnovnih postulata profesije, stručnosti i odgovornosti, ispravnosti i časnosti, ponosni na više od vijek i po dugu tradiciju novinarstva u Crnoj Gori”, navodi se na njegovom Tviter nalogu.

Izazovi novog vremena, dodao je on, nijesu zaobišli ni crnogorsku medijsku zajednicu.

“Obaveza je nadležnih, ali i čitavog društva da jasno prepoznajući medije koji to nijesu, sačuva javni prostor od kontaminacije, a novinara da svojom profesionalnošću odbrane ugled novinarske profesije. Jedino tako, možemo odoljeti globalnoj epidemiji lažnih vijesti i hibridnih prijetnji”, naglasio je Đukanović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, a u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
  Lokalni Vodovod obavijestio je da će sjutra, od 10 do 14 časova, biti obustavljeno vodosnabdijevanje u lijevom dijelu Dragove Luke, što obuhvata Široku ulicu, Bistričke ulice, Dragovolučku i Tovićku ulicu.