Drašković: Nemamo potvrdu će ove sedmice biti dogovor o uvećanju zarada

TVCG
 • Autor onogost.me
 • 07.12.2022. u 08:51
Sindikat prosvjete nema konkretnu potvrdu da će ove sedmice biti postignut dogovor o uvećanju zarada koje su tražili prosvjetari, kazao je potpredsjednik Sindikata prosvjete Jovan Drašković.

Ministar prosvjete Miomir Vojinović izjavio je juče da se nada da će posljednja runda pregovora o povećanju zarada u prosvjeti biti ove sedmice.

“Mi nemamo konkretne potvrde da će ove sedmice doći do zaključenja pregovora. Zato, mi pozivamo gospodina Vojinovića da u saradnji sa ministrom finansija dođu do konkretne ponude i da nam je upute kako bi naš Glavni odbor odlučio o tome”, rekao je Drašković.

Drašković navodi da je pozicija prosvjetnog radnika potcijenjena u društvu godinama unazad. Rekao je da pregovori traju duže i da su imali više rundi.

Istakao je da je povećanje zarada prosvjetnim radnicima ulaganje u obrazovanje, a ne činjenje pojedincima.

“Ne govorim to da branim nastavnike, ima nas svakakvih. Želim da kažem da plaćanjem časova roditelji djeci odmažu i uče ih da traže pomoć od drugih”, rekao je on.

“Ulaganje u obrazovanje ne treba gledati kao trošak, jer ako želimo kvalitetnije obrazovanje, nosilac je nastavnik i to moraju da imaju u vidu poslanici i Vlada”, rekao je on.

Govoreći o grijanju u školama on je pozvao Ministarstvo da razmisli o postavljanju solarnih panela kako škole ne bi dolazile u situaciju da učionice budu hladne.

Sve veći je broj djece kojima roditelji plaćaju privatne časove. Drašković komentariše da je najčešće u pitanju pomodarstvo.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Tomanović Zvonko

   Valjda će te prvo pitati profesore Crnogorskih škola šta misle o povećanju plata. To ste davno trebali da uradite .

  2. Zamislite o svojim kolegama upotrebljava izraz da ima nastavnika svakakvih ? Međugradski prevoz ne pominju više,nastavnici su dovedeni pred svršen čin u predstojećim prazničnim danima ?Početak drugog polugodišta biće sigurno upitan jer je očigledno dil sindikata i ministarstva odavno prisutan …

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Lokalni Vodovod obavijestio je da će sjutra, od 10 do 14 časova, biti obustavljeno vodosnabdijevanje u lijevom dijelu Dragove Luke, što obuhvata Široku ulicu, Bistričke ulice, Dragovolučku i Tovićku ulicu.
  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.