Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Drugi upisni rok na UCG-u: Najviše prijava za Filozofski, Filološki fakultet i FPN

1308046987
  • Autor onogost.me
  • 08.07.2016. u 16:00

Na konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore, u drugom upisnom roku, prijave su podnijela 453 kandidata, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore UCG.

U drugom upisnom roku raspisano je 727 mjesta, od čega 130 budžetskih.

Za upis na Arhitektonski fakultet podnešeno je 16 prijava, Biotehnički devet, Ekonomski (Bijelo Polje) 15, Fakultet dramskih umjetnosti 16, Fakultet likovnih umjetnosti sedam, Fakultet političkih nauka 54, a na Pomorskom fakultetu 28 prijava. 

“Na Fakultet za sport i fizičko vaspitanje prijave je podnijelo 16 kandidata, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 21, Filološki 79, Filozofski 63, Građevinski 12, Mašinski 38, Metalurško-tehnološki 44, Muzičku akademiju dva, a na Prirodno-matematički fakultet 33 kandidata”, saopšteno je iz UCG-a. 

Polaganje testova iz dva predmeta od značaja za savladavanje izabranog studijskog programa za kandidate koji nijesu imali maturski, odnosno stručni ispit koji se polaže eksterno, biće organizovano sjutra.

Dopunski ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, polažu se u ponedjeljak, 11. jula 2016. godine prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnoj tabli univerzitetskih jedinica.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa utorkom, 12. jula.

Treći upisni rok za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore biće raspisan početkom septembra.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić krivično su procesuirali Z.G. (52) iz Nikšića koji se sumnjiči za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.