Dubljević: Vuksanović obmanjuje javnost, upućena inicijativa za njegovu smjenu

EPCG Solar gradnja
 • Autor onogost.me
 • 20.07.2023. u 18:25
Radi istinitog i objektivnog informisanja javnosti želim najprije da se zahvalim izvršnom direktoru –'EPCG- Solar gradnja’, gospodinu Ranku Vuksanoviću na netačno iznesenim informacijama koje su dospele u javnost, reagovao je danas Ratko Dubljević, član Odbora direktora EPCG - Solar gradnja.

Reakcija stiže danas nakon saopštenja menadžmenta EPCG Solar gradnje u kojem je Vuksanović naveo “da je po izričitom zahtjevu člana odbora direktora Ratka Dubljevića (predstavnika URE), traženo smanjenje broja zaposlenih i neprodužavanje ugovora za oko 40 radnika”.

Prethodno su radnici te firme rano jutros protestovali ispred upravne zgrade EPCG gradnje zbog toga što je njihovim kolegama električarima nije produžen ugovor 1. jula.

Dubljević je naglasio da pravi razlog plasiranja dezinformacija koje je Vuksanović dostavio medijima nije otpuštanje nekoliko radnika, već inicijativa koju je Dubljević u zvaničnoj proceduri uputio bordu direktora, a koja se odnosi na smjenu izvršnog direktora Vuksanovića, navodi se u saopštenju koje je dostavio Građanski pokret URA, čiji je on član.

,,Da bi javnost imala detaljan uvid u pravo stanje stvari, ovim putem ću pojasniti razloge za moj zahtjev koji je upućen bordu. Za izradu sanacionog plana bila je angažovana revizorska kuća, koja je tom prilikom predložila otpuštanje 30 odsto zaposlenih, zbog viška radne snage i to je odluka koju je usvojio bord direktora. Gospodin Vuksanović odbija da sprovodi sanacioni plan, već je svojom ličnom odlukom otpustio nekolicinu najiskusnijih i vrijednih radnika koji su se suprotstavili javašluku u firmi, a produžio ugovore velikom broju ljudi koji ne dolaze na posao. Bitno je takođe naglasiti da je u toku izrade sanacionog plana značajno povećao broj radnika i samim tim ugrozio radna mjesta radnicima koji su u preduzeću od osnivanja, kao i da je u aprilu instalirano oko 3.6 MW, a u maju i junu po oko 2.5 MW, što ne ide u prilog tezi da je povećanje broja radnika dovelo da većih instalacija sistema, pa se postavlja pitanje šta su novozaposleni uopšte i radili”, naveo je Dubljević.

On je još istakao da se URA zalaže da svi zaposleni koji zaista rade zadrže svoja radna mjesta, a da se ugovori ne produžavaju svima onima koji se prema profesionalnim obavezama odnose na takav način da mjesecima ne dolaze na posao.

,,To je i moj stav. Ovim putem pozivam javno izvršnog direktora, g. Vuksanovića, da prisustvuje sjutrašnjoj sjednici, na kojoj će se razmatrati inicijativa za njegovu smjenu, i pokuša da objasni članovima borda direktora haotično stanje prouzrokovano njegovim nestručnim i neprofesionalnim rukovođenjem”, zaključio je on.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.