“Odbor direktora EPCG-Solar gradnje donio odluku da broj zaposlenih od 1. jula bude maksimalno 550”

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 20.07.2023. u 15:30
Odbor direktora EPCG-Solar gradnje donio je odluku da broj zaposlenih od 1. jula bude maksimalno 550, nakon što je na sjednici održanoj 29. juna konstatovano da u preduzeću radi 589 lica ugovorima na neodređeno i određeno vrijeme, kao i ugovorima o djelu.

To se navodi u saopštenju menadžmenta EPCG- Solar gradnje, nakon današnjeg protesta radnika te firme zbog toga što njihovim kolegama električarima nije produžen ugovor 1. jula.

„Članovi odbora direktora uzimajući u obzir mjere iz usvojenog Sanacionog plana donijeli su odluku da broj zaposlenih od 1. jula bude maksimalno 550 (+/- 5 zaposlenih), iako je ranije u komunikaciji sa OD EPCG usaglašeno da se ugovori produže do 31. avgusta“, navodi se u saopštenju EPCG-Solar gradnje.

„Po izričitom zahtjevu člana odbora direktora Ratka Dubljevica (predstavnika URE), traženo je smanjenje broja zaposlenih i neprodužavanje ugovora za oko 40 radnika. I pored  mog upozorenja da  će smanjenje broja zaposlenih direktno ugroziti dinamiku ugradnje fotonaponskih sistema, naročito u ljetnjim mjesecima kada vremenski uslovi dozvoljavaju veći broj ugradnji, ostali članovi Odbora direktora podržali su predlog Ratka Dubljevića. Time je  manadžment EPCG-Solar gradnje bio obavezan i da primijeni tu odluku. Naravno, Odbor direktora može donijeti novu odluku i povećati broj zaposlenih čime bi se svi nezadovoljni radnici mogli ponovo uposliti. Dakle, ističem da je sva odgovornost za neprodužavanje ugovora na Odboru direktora EPCG-Solar gradnje“, kazao je izvršni direktor Solar gradnje Ranko Vuksanović, stoji u saopštenju.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Sradjan sipcic

   saopšti vuksanovicu javnosti sa inženjerima u koje gradove na more ste donijeli odluku da se za 50 posto smanji sigurnost konstrukcije solarne elektrane na krovove kuća radi uštede i ako znate da su tamo jaki vetrovi sa mora pošto sam bio prisutan na tim ugradnjama i od kojih inženjera imenom i prezimenom je to naređeno koji nemaju licencu za ovaj posao jer nikad nijesu imali obuku za to niti su ikada ugradili nijedan sistem makar i kako su vam oni relevantni za taj posao

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci