Etno selo “Montenegro”: Inovativnost i priroda dovode turiste u Brezna

dsc_0002_2
Milovan Danilović
  • Autor onogost.me
  • 27.06.2016. u 14:23

Etno selo “Montenegro”, u pivskom selu Brezna, iz godine u godinu privlači sve veći broj ljubitelja etno turizma koji je u Crnoj Gori još u začetku. 

Inovativnom ponudom i profesionalnim odnosom prema poslu  braća Radonja i Milonja Blagojević uspjeli su u protekloj deceniji da osmisle i izgrade jedan od najposjećenijih kompleksa ovog tipa u našoj državi.

“ Uložili smo dosta truda i ideja kako bi imali drugačiju, neobičnu i raznoliku ponudu. Naši najčešći gosti su stranci koji ovdje ostaju od tri do sedam dana. Turisti su oduševljeni ovim krajem i uživaju. Stranci su najčešći gostu u periou od jula do kraja avgusta,  ali sve češće dolaze i zimi. Oduševljeni su ovim krajem”, kazao je Milonja Blagojević.

Mjesto za ljubitelje prirode

Brezna, koja se nalaze između Nikšića i Plužina, jedno je od ljepših pivskih sela. Prednost etno sela “Montenegro” je, smatra Blagojević,  to što se nalazi u blizini kanjona rijeke Komarnice, Pivskog jezera.

“ Naši gosti imaju mogućnost da prepješače preko 200 kilometara markiranih staza, bez vodiča mogu sami da se popnu na svako brdo.  Imaju četiri spusta do kanjona Komarnice,  mogućnost prolaska kroz kanjon Nevidio, rafting  Tarom,  džip safari, kao i krstarenje Pivskim jezerom. Ponuda je zaista bogata i ko voli pririodu ima šta i da vidi”, naglašava Blagojević.

Gosti koje smo zatekli u etno selu kažu da su, na prvo viđenje, oduševljeni prirodom i ambijentom.

 “ Po preporuci prijatelja došli smo da provjerimo da li je sve tako kao što su nam rekli. Planiramo sa društvom jedan kraći odmor u avgustu i na osnovu ovoga što smo vidjeli sigurno ćemo ga provesti u ovom etno selu. Prvi utisci su zaista pozitivni, mjesto za pravi odmor u kojem imate prijatnu hladovinu, čist vazduh i lijep ambijent”, kazao je Goran Ćulafić koji je sa suprugom Vesnom iz Podgorice došao u Brezna.

Kada su prije deset godina otvorili etno selo, Blagojevići su raspolagali sa pet koliba, a danas ih imaju 23. U ponudi sui sauna, bazen, sala za jogu, sala za sastanke, poslastičarnica, restoran, ali i muzeiji muzike, vune, stripa i sira.

Cijene pristupačne

Cijene su etno selu prilagođene su svačijem džepu. Iznajmljivanje kamene kolibe na dan je 30 eura, dok je brvanara 25 eura. Cijena hrane kreće se od 2,5 eura do 9,5 eura, u zavisosti od jela. 

“ Pun pansion je 25 eura , polupansion 20, a noćenje sa doručkom 15 eura.  Međutim, mi uvijek gostima predlažemo da uzimaju hranu sa menija jer su porcije obilne. Naš interes jesete da zaradimo, ali nam je veći interes da nam gost dođe ponovo i da bude zadovljan”, tvrdi Blagojević. 

Etno selo Montenegro poznato je i po organizovanju neobičnih rekreativnih manifestacija, kao što je takmičenje u izležavanju koje je prošle godine propratilo preko 50 medija širom svijeta.  

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.