Evropska nedjelja mobilnosti obilježena u Nikšiću

naslovn_a_za_trg
  • Autor onogost.me
  • 21.09.2015. u 16:10

Danas je u Nikšiću obilježena “,Evropska nedjelja mobilnosti” na glavnom gradskom trgu.

Ove godine “Evropska nedjelja mobilnosti” održava se u periodu od 16. do 22. septembra pod sloganom “Izaberi,promijeni,kombinuj”, a širom Evrope se obilježava od 2002. 

“I od ove godine nedjelja mobilnosti je dio šire evropske akcije sa ciljem uspostavljanja online platformi za lokalne zajednice, a sve sa svrhom korišćenja alternativnih načina kretanja i održivog gradskog saobraćaja”, rekla je iz Milijana Kovač iz Službe menadžera Opštine Nikšić.

Istakla je da se na taj način više vodi računa o kvalitetu svog života, o stanju životne sredine, a nije zanemarljiv ni finansijski efekat, odnosno ušteda.Manifestaciji su se prirdužili I učenici osnovnih škola “Ratko Žarić”, “Olga Golović” i “Braća Ribar”  koji su na likovnoj radionici pokazali  šta za njih znači alternativni način kretanja.

Nikšić po peti put uzastopno obilježava “Evropsku nedelju mobilnosti”. Tokom trajanja manifestacije organizuju se različite sportske i promotivno-edukativne aktivnosti.

”Preporučila bih svojim sugrađanima da što više pješačimo,vozimo bicikl. Sve u korist nas samih i korist društva,da nam bude bezbjedniji i zdraviji naš grad”, zaključila je Kovač.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zavod za hirometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) izdao je upozorenje povodom loših vremenskih prilika tokom ponedjeljka i utorka. Upozoravaju na obilne kiše, jak olujni južni vjetar, a moguće su bujične urbane poplave, kao i smetnje u saobraćaju, telekomunkacijama i distribuciji električne energije.
Meteorolog Branko Micev navodi da nas naredne sedmice očekuju promjenljive vremenske prilike uz skoro svakodnevnu kišu na jugu i u centralnim predjelima.