Autor: onogost.me
Foto: UCG
14:06
8.8.2020.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje dobija fiskulturnu dvoranu

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, prema riječima dekana Steva Popovića, naredne godine će dobiti fiskulturnu dvoranu.


"Na ovaj način će se san svih generacija, od početka rada studijskog programa fizičke kulture koji je počeo sa radom, davne 1956. godine pa do danas, konačno ostvariti u 2021.godini kada Fakultet za sport i fizičko vaspitanje proslavlja 65. godina uspješnog rada", kazao je Popović.

Prema njegovim riječima izgradnjom ove dvorane pored studenata, koristiće sportistima Nikšića i Crne Gore, te da će izgradnjom ovog dugo očekivanog objekta, kako kaže, konačno biti zaokružen infrastrukturni projekat koji je započet 2008. godine preseljenjem u novi savremeni objekat tog fakulteta.

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici od 6. avgusa uvrstila u listu prioriteta u kapitalnom budžetu izgradnju fiskulturne dvorane Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore što će se prioritetno finansirati u 2021.godini iz kapitalnog budžeta.

"Posebnu zahvalnost, u ime Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, upućujem Vladi Crne Gore i njenom premijeru, gospodinu Dušku Markoviću, koji su prepoznali potrebu mnogih generacija Nikšićkih studenata, imajući u vidu da u gradu pod Trebjesom egzistiraju tri fakulteta", kazao je Popović.

Glavni izvodjački projekat je završen, a dvorana će se zidati uz zgradu ovog fakulteta.

Ostale vijesti iz kategorije