Filozofski Fakultet: FOSFIM projekat okuplja eksperte iz Belgije i Portugala

untitled
Filozofski fakultet
  • Autor onogost.me
  • 18.11.2015. u 12:48

U okviru Tempus projekta FOSFIM, koji se u organizaciji Univerziteta Crne Gore,realizuje na  Filozofskom fakultetu u Nikšiću, organizovana su predavanja eksperata iz zemalja partnera za studente na Magistarskim studijama inkluzivnog obrazovanja. 

U periodu od 12 do16. novembra gostovali su eksperti iz Belgije sa Katoličkog Univerrziteta u Luvenu, a od 18. do 23. novembra sa studentima će raditi eksperti sa Politehničkog Instituta iz Portugala.

Takođe,  u okviru ove studijske posjete za 19.novembar je planirana i posjeta OŠ “Mileva Lajović Lalatović” s ciljem upoznavanja sa aktuelnim praktičnim sadržajima iz domena inkluzivnog obrazovanja. Budući da je ova škola prepoznata kao jedna od vrlo uspješnih i reprezentativnih u pogledu uvođenja elemenata inkluzije i socijalne inkluzije u nastavni ambijent, gosti iz Portugala će imati prilike da se neposredno upoznaju sa ishodima i dostignućima u ovoj oblasti.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.