Fitnes na Tari od 10. do 12. juna

tara
Fitness Camp Montenegro
  • Autor onogost.me
  • 06.06.2016. u 09:31

Drugi „Fitness Camp Tara“ održaće se od 10. do 12. juna na kampu „Grab“ kod Šćepan polja, u opštini Plužine. 

Ovu rekreativnu aktivnost u prirodi organizuje „Fitness Camp Montenegro“ uz podršku SRD „City Fitness“ iz Nikšića čiji će instruktorski tim rukovoditi kampom.

Tim instruktora čine Filip Vujadinović, Tina Minić i Milivoje Đurđić, kao i gostujući instruktori Jelena Vasić iz Podgorice i Jasmin Hot iz Ulcinja.

Kako navode organizatori, cilj je promocija zdravih stilova života kroz organizaciju fitnes kampova širom Crne Gore, druženje, upoznavanje i istraživanje naše zemlje.

”Veliki problem današnjice, kako kod djece, tako i kod odraslih, jeste fizička neaktivnost i nepravilna ishrana. Današnji način života je čovjeka udaljio od same prirode i uticao da se ta priroda sve više zagađuje i uništava. Samim tim čovjek je počeo gubiti osjećaj potrebe za boravkom u prirodi, kretanjem, druženjem sa drugim ljudima što ga je relaksiralo i odmaralo od napornih obaveza na poslu. Trka za novcem i vremenom sve više uzima danak, a uslled smanjenog kretanja sve jeveći broj ljudi koji su gojazni ili imaju srčane, plućne i mnoge druge bolesti koje su sve više i više zastupljene. Čovjekova težnja da što veći dio slobodnog vremena provode u ambijentu koji odgovara njegovim biološkim karakteristikama je jednim dijelom genetski determinisana, a drugim je uslovljena postojanjem svijesti o značaju aktivnog boravka u prirodi. Odavno je poznato da fizička aktivnost u prirodi predstavlja jedan od najboljih načina za očuvanje i unapređenje zdravlja”, navodi se u saopštenju.

Prošle godine održan je prvi „Fitness Camp Tara“, koji je okupio je 55 ljudi iz svih gradova Crne Gore, a trajao je tri dana.

”Učesnici su bili u prilici da uživaju u istinskoj ljepoti prirode Crne Gore i rijeke Tare kroz raznovrsne treninge na otvorenom prilagođene svim tipovima fizičke spreme, rafting, kajaking, šetnje, ali i druženje i izvrsnu crnogorsku kuhinju”, dodaju iz „Fitness Camp Montenegro“ i navode da je ove godine generalni sponzor kampa  „Proteini.si“, koji će omogućiti degustaciju proizvoda iz svog bogatog asortimana, kao i poklone za sve učesnike.

Detaljne informacije o kampu mogu se naći na facebook stranici Fitness Camp Montenegro.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.