Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

FOTO: Novi požar na deponiji Mislov do

226882908_713042066181450_981308495092919658_n
Čitalac portala Onogošt
  • Autor onogost.me
  • 31.07.2021. u 19:04

Na neuređenom gradskom smetlištu Mislov do ponovo je aktivan požar, vidi se na fotografijama koje nam je dostavio čitalac portala.

Posljednji požar, koji je bio aktivan od septembra prošle godine, ugašen je početkom juna nasipanjem zemlje.

Ekolozi su tad kazali da je nasipanje dobro samo kao privremeno rješenje, strahujući da postoji opasnost od obnavljanja požara u budućnosti, a jedino trajno rješenje jeste plansko zatvaranje deponije.

Deponiju je sa čelnicima Opštine, sredinom juna obišao i ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović. On je tad najavio da će deponija biti zatvorena do kraja godine, a najavljena je izgradnja regionalnog reciklažnog centra.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Tanja Mirković iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore kazala je za TVCG da se u Crnoj Gori očekuje novi tropski talas od četvrtka. Od nedjelje se očekuje blagi pad, početkom sedmice malo svježije vrijeme, ali i dalje veoma toplo.
Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu, protiv pravnog lica iz Nikšića a ujedno i osnivača, izvršnog direktora i ovlašenog lica u tom pravnom licu M.M (38), zbog sumnje da je izvšio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.
Od 5. do 7. jula džipadžije će 24. godinu zaredom, u organizaciji „Montenegro trophy“, krenuti u novu avanturu. Čeka ih staza duga oko 300 kilometara i prolazak kroz tri opštine – Nikšić, Cetinje i Bar.