Građani nakratko blokirali skver: Okupili smo se da kažemo izdajniku da je izdajnik

img_22012022_182922_800_x_437_pixel
onogost.me
  • Autor Marija Vujovic
  • 22.01.2022. u 17:14

Treću noć zaredom u Nikšiću se održao protest građana zbog mogućnosti formiranja manjinske vlade.

Građani su počeli da se okupljaju ispred zgrade Opštine, a potom su nastavili Njegoševom ulicom, preko Trga slobode.

Zatim su protestnu šetnju nastavili do kružnog toka kod Autobuske stanice, gdje su nakratko blokirali saobraćaj, a zatim se vratili nazad do prostorija Građanskog pokreta URA. Tu su održana obraćanja, nakon kojih je okončan protest.

Kako je kazao Milutin Butorović ispred pokreta “Ne damo Nikšić”, i večeras su se okupili da poruče ono što su, dodaje, poručivali već nekolike noći sa ovih skupova, a to je da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje koja se desila 30. avgusta 2020. godine.

“Postoje dvije opcije za rješenje ove situacije – da se Građanski pokret URA koji je u koaliciji Crno na bijelo na državnom nivou vrati pregovorima unutar trenutne većine i da proba da rekonstuiše postojeću Vladu i tako ostanu do kraja mandata 2024. godine. Drugi izlaz iz ove situacije jeste vraćanje mandata građanima samo iz razloga što je GP URA i koalicija Crno na bijelo u predizbornoj kampanji 2020. tražila od građana da ih podrže da bi sastavila ekspertsku vladu i da neće ulaziti ni u kakvu koaliciju sa DPS-om i bivšim režimom koji je kriminalan i koruptivan. Upravo iz tih razloga, kako nije spominjana nikakva manjiska vlada niti kolaboracija sa DPS-om, mišljenja smo da je jedini ispravni put, ako se već ne može ova postojeća većina dogovoriti, skratiti mandat postojećoj skupštini i vratiti građanima mandat da opet odlučuju pa da vidimo čemu će to odvesti”, naveo je on.

Mitar Goranović, potpredsjednik opštine Nikšić i član Demokrata naveo je da brane onu slobodnu Crnu Goru koju im je u amanet ostavio blaženopočivši mitropolit Amfilohije.

“Ovoga puta jedan čovjek, čija je politička snaga tri mandata u Skupštini Crne Gore se drznuo da prekroji izbornu volju našeg naroda koja je donešena 30. avgusta i ovdje smo svi došli da mu poručimo da mu to neće proći. Ovdje smo se okupili da kažemo izdajniku da je izdajnik. Dritan Abazović je izdajnik”, naveo je on istakavši da Abazović želi da vrati stanje kako je bilo i DPS na vlast, ali da mu “to neće proći”.

Večerašnje okupljanje je proteklo mirno.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Maturantima nikšićke Gimnazije „Stojan Cerović“ koji su tokom osnovne i srednje škole znali samo za petice, kao i onima koji su imali odličan uspjeh, na prigodnoj ceremoniji upriličenoj u sali Nikšićkog pozorišta uručene su diplome "Luča". A njih, kao i svake godine, nije mali broj – skoro svaki drugi maturant Gimnazije je dobitnk diplome “Luča I” i “Luča II”. Od 177 maturanta njih preko 47 odsto je dobilo “Luču” – 48 je dobilo “Luču I”, dok je “Luču II” dobilo 36 gimnazijalaca.