Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Gvozdenović posjetio “OZON”

13576339_10208804896377206_1916406817_n
rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 03.07.2016. u 16:00

Stalnom razmjenom informacija, zajedničkim djelovanjem, i intenzivnom komunikacijom između Ministarstva održivog razvoja i turizma i nevladinih organizacija (NVO) iz oblasti zaštite životne sredine, biće ostvareni zajednički ciljevi, ocjenjeno je u razgovoru resornog ministra, Branimira Gvozdenovića sa predstavnicima Ekološkog pokreta Ozon.

Crna Gora će se, kako je saopšteno iz Ministarstva, na taj način dodatno pozicionirati i brendirati kao ekološka država.

Gvozdenović je sa saradnicima posjetio u Nikšiću Ekološi pokret Ozon i susreo se sa izvršnim direktorom te organizacije, Aleksandrom Perovićem i njegovim saradnicima. Sastanku je prisustvovao i direktor NVO Breznica, Milorad Mitrović.

“Na sastanku su razmatrane brojne teme koje su u fokusu interesovanja i zajedničkog djelovanja Ministarstva i NVO iz oblasti zaštite životne sredine, sa posebnim fokusom na pitanja upravljanja otpadom, kvaliteta vazduha u Pljevljima i drugim crnogorskim opštinama, kao i obilježavanje 25-ogodišnjice proglašenja Crne Gore kao ekološke države”, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Posebna tema sastanka bila je, kako se navodi, razmjena informacija, prijedloga i sugestija u cilju što skorijeg otvaranja poglavlja 27 u pregovorima sa Evropskom unijom.

“Ocijenjeno je da je neophodno intenzivirati komunikaciju i sinergetski raditi kako na pripremi propisa, tako i na njihovom sprovođenju i praktičnoj primjeni”, kaže se u saopštenju.

Dogovorena je, kako se dodaje, realizacija pilot projekata u oblasti upravljanja otpadom, a takođe su razmatrani i inovativni prijedlozi koji mogu rezultirati povećanjem kvaliteta vazduha, prije svega u Pljevljima.

"Ovakva razmjena informacija i saradnja je prioritet u radu Ministarstva održivog razvoja i turizma, s obzirom na kapacitete NVO, a Ozon je svakako dobar primjer, imajući u vidu brojne aktivnosti koje sprovodi, kao i strukturu ove nevladine organizacije, koja kroz različite forme objedinjuje predstavnike struke i nauke", istakao je Gvozdenović.

 

Izvor: RTCG

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Nikšićka policija je Osnovnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv Lj.K. (47) zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo prevara u osiguranju.