Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

I Sindikat policije ne isključuje štrajk

Sindikat Uprave policije
 • Autor onogost.me
 • 31.01.2024. u 20:21
Sindikat Uprave policije ne isključuje mogućnost stupanja u štrajk, jer im je danas saopšteno da će im januarske plate biti obračunate uz dodatku na osnovnu zaradu od 10%, umjesto 20% kako je ranijom odlukom utvrđeno.

Kako je Portalu RTCG saopšteno iz Sindikata Uprave policije danas je u Ministarstvu unutrašnjih poslova održan sastanak predstavnika Sindikata, MUP-a i Nezavisnog sindikata policije sa ministrom unutrašnjih poslova Danilom Šaranovićem i njegovim saradnicima.

Razgovarali su o obračunu zarada za januar 2024. po, kako navode, ranije dogovorenom modelu.

Kako je saopšteno iz Sindikata UP ministar Šaranović je istakao da mu je iz Ministarstva finansija predloženo da MUP obračuna zarade za januar sa uvećanjem koeficijenata od 10% (propisano Kolektivnim ugovorom), a da se uvećanje po Odluci o dodatku umjesto 20% isplati 10%, zbog nedostatka sredstava za januarske plate.

„Utvrđeno je da nije donešena nova Odluka o ukidanju ili izmjeni postojeće Odluke o dodatku na osnovnu zaradu koja iznosi 20%, ali će na januarsku platu biti obračunato 10%“, saopštio nam je je Sindikat Uprave policije.

Kako navode, ministar Šaranović je predložio formiranje pregovaračkog tima koji bi u narednih nekoliko dana trebalo da obavi razgovor sa ministrom finansija o iznalaženju sredstava za isplatu zarada po ranije dogovorenom modelu.

„Ukoliko pregovarački tim ne uspije u pregovorima i ne dođe do realizacije odluke od 20%, Sindikata UP će preuzeti sve raspoložive mjere koje ne isključuju poziv za obustavu rada-štrajk, o čemu ćete biti blagovremeno informisani. Pružamo podršku svim sindikatima u nastojanju da se ispoštuje odredbe KU, a o eventualmim pridruživanju Glavni odbor će donijete posebnu odluku“, saopšteno je Sindikata Uprave policije.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sjutra neće raditi, osim u hitnim slučajevima, saopšteno je iz tog resora.
  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.