Ističe rok za otpremnine u lokalnoj upravi

opst
  • Autor onogost.me
  • 01.09.2015. u 06:54

Još pet dana ostalo je do isteka roka za sporazumni prestank radnog odnosa zainteresovanim službenicima i namještenicima u opštini Nikšić.

Pravo na to imaju radnici zaposleni na neodređeno vrijeme.

Zaposlenom, koji dobije saglasnost starješine organa, ili službe, pripada otpremnina u neto iznosu od 10,000 eura.

Zaposlenom, koji dobije saglasnost starješine organa, ili službe, a koji u roku od godinu dana od dana raspisivanja ovog poziva navršava 67 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja, pripada otpremna u neto iznosu od 1500 eura.

Zaposlenom, koji ne dobije saglasnost starješine , ili službe, pripada otpremnina u neto iznosu od 1500 eura.

Zaposleni kojima prestane radni odnos, ne mogu zasnovati radni odnos u organima i službama lokalne uprave i organima i službama lokalne samouprave, ili privrednom društvu i pravnom licu čiji je osnivač Opština Nikšić, državnom organu i pravnom licu, u periodu od 5 godina od dana isplate otpremnine.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.