Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
08:44
14.8.2019.

Istinomjer: Još se čeka sanacija platoa i stepeništa kod Gradske kuće

Rampa za osobe sa invaliditetom (OSI) ispred Gradske kuće uklonjena je početkom prošle godine, odlukom Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine.


Prvi čovjek Sekretarijata Nebojša Adžić tada je rekao da “u narednom periodu treba da se postavi nova”.

„Rampa je uklonjena jer nije bila u skladu sa standardima, pogrešno je postavljena, neprilagođena objektu i njegovoj kulturnoj vrijednosti. Slijedi sanacija trotoarskog dijela i stepeništa, a prilagođavanje objektu pokušaćemo da uradimo u narednom periodu i tražićemo najpovoljniji model za to“, najavio je on.

Iako Adžić tada nije precizirao vrijeme u kojem će lokalna uprava ispuniti navedeno, period od godinu i četiri mjeseca čini se kao dovoljno dug za rješavanje ovog problema.

Ipak, situacija i slika zdanja u Gradskom parku i dalje je ista.

Evo kako smo mi ocijenili istinitost ovog obećanja lokalne uprave.

Istinomjer:

Istina

Uglavnom istina

POLUISTINA

Uglavnom neistina

Neistina

U laži su kratke noge

Za utvrđivanje činjenica korišćeni su sljedeći izvori:

https://www.onogost.me/drustvo/uklonjena-rampa-sa-gradske-kuce

https://www.onogost.me/drustvo/umhcg-osudilo-uklanjanje-rampe-sa-gradske-kuce-adzic-onakva-je-bila-uvreda-za-osi

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:59
  13.7.2020.

  Tokom predstojećih praznika povodom Dana državnosti, danas i sjutra, 13. i 14. jula, u svim djelovima CEDIS-a  obezbijeđeni su neophodni uslovi za stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema.

 • 15:18
  13.7.2020.

  Crkvena opština Nikšić oglasila se povodom glasina da se u tom gradu večeras planira održavanje "auto-litije", poručivši da takav događaj nije planiran u njihovoj organizaciji.

 • 13:40
  13.7.2020.

  Uz zvuke sirena automobila iz kojih su vijorile crnogorske zastave danas je na ulicama Nikšića proslavljen Dan državnosti.

 • 12:42
  13.7.2020.

  Prosvjetni radnici su jedni od heroja krize sa koronavirusom. U to valjda, više niko ne sumnja. Ostavljati svoje porodice u jeku epidemije da biste se izložili sudu javnosti i učinili sve što je do vas, je, bez pretjerivanja, podvig. I ne samo to. Oni su, ovim projektom i komunikacijom na daljinu sa đacima, po prvi put zapravo iznijeli na vidjelo i roditeljima i čitavoj javnosti obim i značaj svog posla, kaže u intervjuu Pobjedi ministar prosvjete Damir Šehović. Ističe da je sada siguran da niko neće govoriti da je to lak posao sa par časova dnevno i tri mjeseca godišnjeg odmora.