Autor: onogost.me
Foto: screenshoot
13:25
18.1.2019.

Ivan se kupa u zaleđenom Krupcu: Uvijek sam raspoložen za ekstremne stvari, najteže je bilo probiti led na jezeru

Ivan Kovačević iz Pljevalja se u januaru kupa u zaleđenom Krupcu. Ovaj 22-godišnji student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, objavio je snimak na društvenim mrežama, a za FOS kaže da se nakon ovog iskustva osjeća odlično.


„Inspirisam sam Wim Hofom.  On je čovjek koji drži preko 50 Ginisovih rekorda, između ostalog dosta njih je u vezi sa zimom i ekstremnom hladnoćom. U početku je jako teško jer je to veliki šok za organizam. Uljed toga nastaje hiperventilacija pluća, odnosno ubrzava se disanje ali nakon određenog vremena tijelo se prilagodi. Mogu samo da kažem da je osjećaj neopisivo dobar, osjećate se živim i maksimalno ste prisutni u tom trenutku. Nijedna misao sa strane vam ne prolazi kroz glavu“, kaže Ivan za FOS.

Kaže da ni u jednom trenuku nije osjećao strah od ovog poduhvata.

„Uvijek sam raspoložen za akciju i ekstremne stvari. Naravno da sam istraživao dosta o ovoj temi i čitao istraživanja stručnjaka tako da ukoliko se zdravi nema nikakvih rizika, već benefita u vidu poboljšanja imuniteta, lučenju hormona sreće... I to su samo neki od njih“, priča Ivan za FOS i dodaje:

„Na ideju sam došao kada sam sa još par drugova eksperimentisao sa tuširanjem hladnom vodom. To nam je postala rutina.“

Najteže je bilo, kaže, probiti led na Krupcu. Sa druge strane, bilo je i negativnih komentara.

„Javnost se uglavnom pita da li sam normalan, da li sam dobio upalu pluća ili hipotermiju. Bio je i jedan komentar ’Brezovik mu je blizu’. Naravno, ja sve shvatam kao šalu. Uglavnom, malo ko odobrava ovo što radim jer misle da to nije zdravo, ali ja vas uvjeravam da jeste. Najteži dio mi je bio probiti led na Krupcu“, kaže Ivan 

 

izvor: Fos Media

Ostale vijesti iz kategorije