Ivana Murišić: Ove godine u trendu tufne od glave do pete

12476218_10207212156881246_422124963_n_1
Jelica Yelissa
  • Autor onogost.me
  • 09.01.2016. u 16:46

Konstantne promjene trendova u modnoj industriji ne moraju nužno da budu loše. Sigurno se pitate koji su to trendovi za 2016. godinu, a kako bismo vam dali jasan i prije svega profesionalni odgovor, donosimo vam savjete Ivane Murišić, modne kreatorke iz Nikšića.

Prema njenim riječima,  prošla godina je bila veoma teška godina za one koje vole da nose jednostavne odjevne komade u jednoj boji i bez detalja, a koji su željeli da budu u trendu. Jer su, kako ona kaže, godinu za nama karakterisale boje i krojevi koji su tokom ’70-ih, ali i ’60-ih bili veoma popularni.

“ Za sve ostale, koji vole da eksperimentišu, igraju se bojama, krojevima i stilovima iz prošlosti to je bila prava godina kožnih detalja i odjevnih komada, do Chanel feminističkih krojeva ili seksi i ženstvenih u kolekciji Marca Jacobsa. Tu se javila romantična čipka i to u kolekcijama Valentina, Chloé i Louisa Vuittona. Zatim kimono kojem prosle sezone mnoge modne kuće nisu odoljele. Zatim mornarsko-nautički stil I vintage materijali sa kojim su uradili Dries Van Noten, Maison Martin Margiela i Prada”, kaže Murušić.

Među mnogobrojnim trendovima koji su harali krajem prošle i početkom ove godine, samo mali broj njih se zadržao i tokom 2016. godine.

“Takav je naravno teksas koji je još uvijek visoko pozicioniran na listi modnih prioriteta, a od njega se šije i nosi gotovo sve. Crvena boja je zahvaljujući modnim kućama poput Dolce&Gabbana ostala pravi hit, a njoj se pridružuje i izrazito ženstveni stil koju je kao modna rješenja ponudila Balenciaga”, kaže ona.

Još uvijek se u vazduhu osjeća snažan uticaj mode sedamdesetih koja je obojila nekoliko prethodnih sezona, ali povremeni upliv detalja iz osamdesetih i devedesetih godina 20. vijeka.

“Ono što će mlade najviše obradovati jeste takozvani „baka“ stil koji sugeriše da možete pozajmiti nešto iz ormara osobe u porodici ili pokušati da oponašate ono što je na modnim pistama pokazala modna kuća Gucci”, dodaje Murušić.

 

Boja koje će preovladavati u zimskom periodu je vatreno crveno – “Pop art”.

“Ove sezone su se kreatori zainteresovali za rad čuvenih pop art umjetnika Roya Lichtensteina, Mondriana i Soniu Delaunay, a kao rezultat nastale su genijalne kolekcije u vatreno crvenoj boji”, objašnjava ona.

Sa druge strane, glavni modni detalj u ljetnjim mjesecima biće tufne.

“Ako volite geometriju, ali i modu ’60-ih onda ćete sa radošću prihvatiti novi trend koji kaže – tufne od glave do pete”, ističe Ivana.

Ona takođe dodaje da je veoma potrebno imati svoj stil, dobro selektovati ne samo garderobu, već dobro-selektovano-sve redom, znači i izraziti i naglasiti svoju individualnost.

Mlada kreatorka kaže da se Nikšanke dobro snalaze u praćenju trendova.

“Veoma je teško ispratiti trendove u sredinama gdje su mogućnosti za to veoma ograničene. Posmatrajući reakcije naših Nikšićanki mogu zaključiti da im je vrlo važno da budu u trendu i usklade ga sa svojim stilom”, završava Ivana.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.