JPU “Dragan Kovačević” dobitnik Nagrade oslobođenja Nikšića

vrtic_1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 12.09.2016. u 17:03

Javna predškolska ustanova „Dragan Kovačević“ dobitnik je ovogodišnje Nagrade oslobođenja Nikšića, odlučeno je većinim glasova žirija.

“Ja sam srećna da je takav kolektiv dobio nagradu za sav svoj rad i trud, naročito što je u oblasti vaspitanja i obrazovanja najmlađih koji su budućnost ove države. I dodatna radost je što smo dobili nagradu od svog grada”, kazala je direktorica Radmila Backović.

Kako je saopštio predsjednik žirija dr Ilija Ašanin, JPU „Dragan Kovačević“ je najveće opštinsko priznanje dodijeljeno za „najviše zasluge i postignute rezultate u vaspitanju i obrazovanju djece i za brigu o njima“.

„Za najveće opštinsko priznanje JPU „Dragan Kovačević“ predložio je Savjet roditelja te ustanove, kao i Mjesna zajednica Bistrica, gdje je prije nekoliko dana otvoren istoimeni vrtić u kome će boraviti 50 mališana.

Nagrada pojedincu ove godine nije dodijeljena, jer niko od predloženih kandidata nije dobio potrebnu većinu.

U sklopu JPU „Dragan Kovačević“ funkcioniše 18 jedinica sa 1.850 mališana, a za desetak dana se otvara i 19 vrtić u MZ Kličevo.

Ova prestižna nagrada prošle godine dodjeljena je Novaku Đokoviću, profesionalnom teniseru, za postignute vrhunske rezultate u oblasti profesionalnog sporta i Radomiru Kovačeviću, preduzetniku, za zasluge i iskazan društveno odgovoran odnos u podršci i realizaciji niza kapitalnih projekata u opštini Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.
U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, mjestimično je smanjena vidljivost, a mogući su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).