Kolovozi pretežno suvi

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 19.11.2023. u 10:19
U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke moguća je pojava sitnijih odrona. Vozačima se savjetuje da voze oprezno i da poštuju pravila saobraćaja.

Na putevima gdje se izvode radovi izmijenjen je režim vožnje.

Na putevima gdje je to naznačeno, za sve vrste vozila obavezna je upotreba zimskih guma, bez obzira da li na tim putevima postoje zimski uslovi.

Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom pada snijeg, ima leda ili poledice na vozilu moraju biti zimske gume na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je četiri milimetra.

Na auto-putu zimska oprema obavezna je za sve vrste vozila.

Na regionalnom putu R-13, dionica Mateševo-Kolašin, saobraćaj će zbog radova biti obustavljen od devet do 16 sati.

Na magistralnom putu M-5 Rožaje-Špiljani saobraćaj će biti obustavljen od devet do 15 sati.

Saobraćaj na putu Đurđevića Tara–Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije je obustavljen za sva vozila.

Na tom putu u mjestu Gojakovići, zbog sanacije klizišta, režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni i zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija je nosivost preko 7,5 tona.

Zbog miniranja, u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna, saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila od devet do 12 sati i od 13 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog izgradnje bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica–Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka –skretanje za autoput), režim saobraćaja je promijenjen sa sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Podgorica – Cetinje, na raskrisnici Cetinje, saobraćaj će biti obustavljan ne duže od 15 minuta zbog iskopa kosina u okviru izgradnje puta Cetinje–Nikšić.

Na magistralnom putu Jasenovo Polje-Nikšić zbog rekonstrukcije će se saobraćati jednom trakom naizmjenično na mjestima radova.

Na regionalnom putu Mateševo-Kolašin u toku je rekonstrukcija, pa je režima saobraćaja izmijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Podgorica-Tuzi-Božaj, u dužini od 700 metara kod kružnog toka u Tuzima, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju lokalnim putem.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
  Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.