Konstantina Vojinović i Vaso Terić osuđeni na po godinu uslovno

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 14.03.2023. u 10:33
Direktorica narodne kuhinje i NVO „Izvor života“ Konstantina Vojinović, i njen sugrađaninu Vaso Terić, osuđeni su na godinu dana uslovne kazne.

Terić je osuđen na tri mjeseca zatvora, a Vojinović na dva, ukoliko bi u roku od godine učinili neko krivično djelo.

Terić je u aprilu prošle godine iseljen iz privremenog objekta u naselju Rastoci. Zemljište gdje se nalaze privremeni objekti prodato je firmi Sab sekjuriti iz Herceg Novog.

Zahtjevi za iseljenje stigli su na adresu 11 porodica, uglavnom bivših radnika Prvoborca, koji su devedesetih godina naselili privremene objekte u naselju Rastoci. Ostale porodice naseljene u privremenim objektima, su zbog iseljenja podnijele žalbu, dok Terić to tada nije uradio, jer, kako je kazao, nije imao novca.

Vojinović je nakon iseljenja Terića vratila u dom.

Vojinović i Terić su kazali da su zahvalni sudiji Osnovnog suda u Nikšiću Savi Mušikiću i da se na odluku neće žaliti.

Terić je podsjetio da je iseljen uz pomoć javnog izvršitelja i asistenciju policije, da mu Vojinović nije dozvolila da noć provede na ulici, kao i da do iseljenja nije imao nikakva primanja.

„Nakon toga Centar za socijalni rad mi je obezbjedio primanje od 68 eura. Humani ljudi su skupili novac i omogućili da se i ja pridružim sporu koji osporava naša iseljenja bez ikakvih prava. Svi mi tu nastanjeni u iste objekte uselili smo po odobrenju tadašnje uprave i ulagali smo sredstva za održavanje tih objekata pa shodno tome tražimo i svoja prava kao nekad zaposleni Prvobrorca“, poručio je Terić.

Vojinović je kazala da joj je drago što Vaso ima mogućnost jednaku kao i svi stanari koji se nalaze u tim objektima, zahvaljujući humanim ljudima koji su prikupili novac za tužbu.

“Vjerujem da će se izboriti za svoja prava. Kao neko ko je i sam bio na ulici  sa samohranom majkom, jer smo takođe nasilno iseljene, sa moje nepune tri godine, uvijek ću se boriti za one ljude koji nasilno zavrse na ulici ili se zakon selektivno za njih primjenjuje. Ne mislim da mogu biti iznad zakona, ali sam spremna da uvijek ponosno podnesem kaznu za ovakvo učinjeno djelo. Zahvalna sam institucijama i svima koji su mi ponudili pomoć i podršku prilikom ovog slučaja, posebno građanima Crne Gore“, poručila je Vojinović.

Nada se da će pravda biti zadovoljena i po pitanju prijetnji koje je dobijala prilikom Vasovog ponovnog useljenja.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U većem dijelu Crne Gore danas su povoljni uslovi za vožnju, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).