Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Koprivici ukinut pritvor uz jemstvo

sud_presuda_pravda_profimedia_9_1000x0_0
Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 23.02.2024. u 08:48
Nikšićanin Nemanja Koprivica juče je napustio Istražni zatvor u Spužu po pravosnažnosti rješenja Višeg suda kojim je prihvaćeno jemstvo od 606.000 eura kojim je rodbina ovog optuženog garantovala da neće pobjeći ukoliko se nađe na slobodi.

Kopririca se nalazio u pritvoru od sredine jula 2022. godine zbog optužbi da je pokušao teško ubistvo Željka Radulovića, Nikole Mandića i Andrije Božovića.

Iz suda je saopšteno da je Koprivica pušten uz jemstvo na slobodu, a određene su mjere nadzora obaveznog javljanja policiji i zabrane napuštanja mjesta boravka.

Pobjedi je rečeno da je za slobodu Koprivice garantovala njegova rodbina u nekretninama za koje je procijenjeno da vrijede 606.000 eura.

Koprivica je, prema navodima optužnice, 13. jula 2022. godine, 11 minuta iza ponoći kod Crkve Svetog Vasilija Ostroškog izašao iz automobila i nakon svađalačkog obraćanja Raduloviću i fizičkog sukoba sa njim i dvojicom njegovih drugova ispalio tri metka.

Dva metka su pogodila Radulovića u predjelu kuka i lijeve noge, nanoseći mu teške tjelesne povrede.

Nakon incidenta, prema optužnici, Koprivica je pobjegao, ali sedam dana kasnije ipak se predao policiji.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  NVO "Bunte scena" protestovala je, sa grupom građana, ispred Nikšićkog pozorišta, zahtjevajući ostavku ili smjenu umjetničkog direktora te kulturne ustanove Janka Jelića zbog stavova iskazanih u saopštenju kojim obrazlaže odluku da se predstava "Izložene" ne uvrstiti u repertoar Nikšićkog pozorišta.
  Pojedini proizvođači ove godine prijavljuju veći broj grla za subvencije u stočarskoj proizvodnji nego što to pokazuje realno stanje, a grlo sa istim brojem ušnih markica pojavljuje se na dva gazdinstva, što je utvrđeno kontrolom kroz veterinarski informacioni sistem, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.
  Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, na osnovu zaključka Vlade Crne Gore, formirati Međuresorsku radnu grupu koja će se baviti provjerom inostranih obrazovnih isprava na privatnim i javnim obrazovnim ustanovama u regionu.