Autor: onogost.me
Foto: gov.me
08:56
25.6.2021.

Krivokapić: Vlada će pomoći obnovu hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama u Nikšiću

Vlada Crne Gore, kako je i obećao u predizbornoj kampanji, pomoći obnovu Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić prilikom posjete episkopskoj rezidenciji u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.


Metodije je, saopšteno je iz Vlade, izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da u posjeti eparhiji budimljansko-nikšićkoj i njemu kao novoizabranom episkopu Eparhije ima premijera.

"To je već presedan kada govorimo o odnosu SPC i vlasti u Crnoj Gori, koja u proteklih 30 godina nije pokazala da uvažava našu Crkvu. Zahvalan sam Vam zbog izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti, nisam bio u prilici da to učinim ranije i nadam se da će i Temeljni ugovor između Crne Gore i SPC biti potpisan uskoro", kazao je Metodije.

Episkop budimljansko-nikšićki saopštio je da je Krivokapiću rekao da njihova eparhija nema namjeru da se bavi politikom, niti da utiče na političke procese.

"Nama kao crkvi je važno da u Crnoj Gori svi narodi, pa i naši vjernici, uživaju prava i slobode koja su garantovana i Ustavom i Evropskim konvencijama o ljudskim pravima. Vrlo sam zadovoljan što o tome gotovo identično razmišljate i Vi kao premijer i što je opredjeljenje ove Vlade upravo promocija prava i pravde“ istakao je Metodije, saopšteno je iz Vlade.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:06
  28.7.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti pretežno sunčano i vruće, a najviša dnevna temperatura iznosiće 41 stepen.

 • 19:26
  28.7.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 12:23
  28.7.2021.

  Predstavnici EPCG i Opštine Nikšić – Nikola Rovčanin (Izvršni direktor), Rajko Radusinović (član Odbora direktora EPCG), Bojan Đordan (Izvršni rukovodilac FC Proizvodnja) i Nemanja Vuković (predsjednik SO Nikšić) posjetili su danas Manastir Preobraženja Gospodnjeg na Somini, kako bi pustili u rad solarne panele, čiju je izgradnju, u cjelosti, finansirala EPCG.

 • 10:08
  28.7.2021.

  Proslavljajući Dan državnosti i 13-to julski ustanak crnogorskog naroda grupa Pješivaca u saradnji sa UBNOR-om i antifašistima Nikšića obišla je spomen-kosturnicu poginulih boraca II dalmatinske i V crnogorske brigade kod crkve na Bogetićima, spomenike u Milojevićima i na Zagorku, spomen-ploče kod Budoške pećine, na Mitrovoj ponti i na Pandurici očistila oko njih i položila cvijeće.