Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
15:01
25.3.2020.

Međugradski putnički saobraćaj samo uz potvrde i putne naloge poslodavaca

Nakon što je objavljeno da će novim mjerama u borbi protuv koronavirusa biti obustavljen putnički međugradski saobraćaj, iz Ministarstva ekonomije je danas objašnjeno šta to znači.


Oni koji na posao putuju iz jednog grada u drugi moraju putni nalog i potvrdu koju izdaje poslodavac. Dakle, mogu putovati samo oni koji prevoze robu ili im je radni angažman van mjesta stanovanja.

"Zaposleni u privrednim subjektima kojima je dozvoljen rad, u skladu sa obavještenjem za prevoz lica u službene svrhe izuzeti su od zabrane prevoza u međugradskom putničkom saobraćaju, ukoliko se prevoze od mjesta prebivališta do radnog mjesta i nazad, kao i u slučaju službenih međugradskih putovanja neophodnih za obezbjeđenje redovnog funkcionisanja sistema i usluga", navode u Ministarstvu.

Za ove privredne subjekte se podrazumijeva i da je dozvoljeno prisustvo u grupama većim od dva lica na javnim mjestima u slučaju potrebe obavljanja radnih zadataka na otvorenom.

"U tom cilju, potrebno je obezbijediti: putne naloge za sve ekipe koje putuju u cilju isporuke robe ili pružanja usluga dozvoljenih naredbom; potvrde zaposlenima koji putuju do radnog mjesta sa naznačenim mjestom prebivališta i radnim mjestom; radne naloge svim ekipama koje izlaze na javne površine u cilju obavljanja radnih zadataka, bilo da se radi o Vašim, ili zaposlenim iz outsourcing kompanija koje su angažovane sa Vaše strane”, dodaju.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:23
  7.6.2020.

  U većem dijelu Crne Gore saobraća se po mjestimično mokrim putevima, a vidljivost je smanjena po kotlinama i duž riječnih tokova.

 • 09:39
  7.6.2020.

  U Domu omladine Carine, u nikšićkoj Župi, danas će biti održan zbor mještana ovog kraja, na kome će biti određen datum održavanja izbora za novi saziv Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Župa.

 • 08:45
  7.6.2020.

  Od početka ove godine kaznu zatvora u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija izdržalo je 456 zatvorenika, koji se sada nalaze na slobodi. Iza rešetaka spuškog zatvora najviše su se našle osobe zbog počinjenih krivičnih djela protiv života i tijela, imovine, braka i porodice, zdravlja ljudi, ali i polne slobode.

 • 08:44
  7.6.2020.

  Donošenjem novog Zakona o sudovima i formiranjem sudova za prekršaje okončana je dugogodišnja reforma prekršajnog sistema, a sudovi za prekršaje su, nakon dvije decenije neuspjelih eksperimentisanja u okviru izvršne vlasti, ponovo postali sastavni dio sudova, kazao je predsjednik Višeg suda za prekršaje Milivoje Rašović.