Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
13:20
2.12.2019.

Mensa: Testiranje bazične inteligencije u Nikšiću u nedjelju

Testiranje bazične inteligencije u Nikšiću, u organizaciji Mense Crne Gore, održaće se u nedjelju, 8. decembra sa početkom u 10h, u prostorijama Filozofskog fakulteta. 


Pravo na testiranje imaju svi kandidati koji su punoljetni na dan testiranja, a rok za prijavu je do četvrtka, 5. decembra do 23:59h. Prijava za testiranje je obavezna i podrazumijeva popunjavanje prijavnog formulara koji se nalazi na linku: http://mensa.me/formulari/41762.

Prijava sadrži vaše lične podatke koji se mogu koristiti za identifikaciju prilikom pristupa testiranju i za statističke obrade. 

„Svi kandidati prilikom pristupa testiranju treba da pokažu validan identifikacioni dokument, dok studenti Filozofskog fakulteta status studenta dokazuju indeksom“, objasnili su iz Mense.

Mensin test može se raditi najviše tri puta u životu, pri čemu između dva testiranja ne smije da protekne manje od godinu dana. Članovi Mense mogu imati prednosti prilikom školovanja ili zapošljavanja kako u zemlji, tako i u inostranstvu. 

U Mensi Crne Gore sa ponosom ističu činjenicu da je su jedna od najbrže rastućih u svijetu i da su prethodnih par godina najuspješnije od samog osnivanja i kao takva je prepoznata u regionu i svijetu. Mnogobrojni su događaji koje organizuju, humanitarni rad, redovna okupljanja u svim sredinama u Crnoj Gori, ski vikendi kao i organizovanje višednevnih druženja od kojih je najprepoznatljivije ono na Tari koje podrazumijeva druženje svih Mensi regiona uz rafting.

„Kao nagrada za uspješan rad, Mensa International, čiji je naša Mensa punopravni član, poklonila je Mensi Crne Gore organizaciju najznačajnijeg događaja u narednoj godini: IBD, sastanak direktora i predsjednika svih svjetskih Mensi koji će biti organizovan u Budvi uz učešće ostalih gradova i sredina koji sa Mensom Crne Gore imaju kontinuirano uspješnu saradnju“, ističu iz Mense.

Osnovni ciljevi Mense su da prepozna i pomogne razvoj inteligencije, da ohrabri istraživanje njene prirode, kao i stvaranje stimulativnog, intelektualnog i društvenog okruženja za svoje članove, a osim toga u Mensi Crne Gore zbog uspjeha koji ih prate imaju i još jedan, a to je pronalaženje i aktiviranje članova u svakom gradu u Crnoj Gori, sa krajnjim ciljem širenja organizacije i prepoznavanja njihovih članova kao jednog od temelja uspješnog i naprednog društva.

„Za više informacija možete nam se obratiti putem e-maila na [email protected] ili [email protected] dok se detaljnije informacije mogu naći i na facebook stranici kao i na sajtu Mense Crne Gore“, dodali su oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:14
  5.6.2020.

  Iako je zbog epidemija koronavirusa bilo neizvjesno održavanje Turističko-sportske manifestacije Džip reli „Montenegro trophy“, organizatori su potrvrdili da će se 3. jula džipadžije otisnuti u trodnevnu avanturu.

 • 08:03
  5.6.2020.

  Ministar prosvjete, Damir Šehović, najavio je uvođenje Wi-Fi signala u sve crnogorske škole. Kako je kazao u emisiji "Zumiranje" na TVCG, računarska oprema biće modernizovana u svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

 • 16:39
  4.6.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:15
  4.6.2020.

  Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Župa nikšićka, Dragoljub Radulović, priredio je prijem za učenike OŠ "Dušan Bojović", Katarinu Lončar, Dijanu Ćorović i Katarinu Jaredić, dobitnike diplome "Luča" i tom prilikom im uručio prigodne poklone i novčane nagrade u iznosu od po 100 eura.