Ministarstvo obećalo da će da radi projekat za novi dom u Nikšiću

Sa studentskog protesta/onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 08.03.2023. u 08:32
Iz Ministarstva prosvjete tvrde da je kapitalnim budžetom za 2023. godinu planirana izrada tehničke dokumentacije idejnog projekta i izrada idejnog projekta za novi dom, što je prvi korak ka izradi novog studentskog doma u Nikšiću.

Oni su na pitanja “Dana” poručili da će tokom ljeta uslijediti rekonstrukcija menze u nikšićkom domu.

Studenti iz Doma studenata u Nikšiću za danas su najavili protest ispred hotela “Onogošt”, gdje je smješteno njih 260.

Tokom protesta krajem prošle sedmice, oni su zahtijevali bolje uslove u domu, ali i u hotelu, povećanje kapaciteta menze gdje se hrani 800 visokoškolaca, a predviđena je za 200.

“Prošle nedjelje, ministar prosvjete Miomir Vojinović i generalni direktor Direktorata za visoko obrazovanje Goran Radević sa saradnicima, održali su radni sastanak sa direktoricom JU Dom učenika i studenata “Braća Vučinić” u Nikšiću Mirjanom Spasojević, predstavnikom Studentskog parlamenta Filipom Vujovićem, organizatorom protesta studenata Marijom Marković i predstavnikom Studentskog doma Jovanom Pejovićem. Na sastanku je dogovoreno da se tokom ljeta poveća kapacitet i izvrši rekonstrukcija menze i kuhinje u domu, za šta je Ministarstvo obezbijedilo sredstva. Ministarstvo je preuzelo obavezu da razgovara sa vlasnikom privatnog doma, jer se trenutna situacija ne odnosi na rad sadašnje administracije Ministarstva. Ono što prema informacijama koje imamo iz Doma možemo potvrditi, jeste da studenti sada imaju redovno snadbijevanje toplom vodom i grijanjem a higijena je od februara mjeseca podignuta na značajno viši nivo”, saopšteno je iz tog resora “Danu”.

Oni nijesu odgovorili na pitanje koliko godišnje državu košta smještaj 260 studenata u hotelu.

Predstavnik studenata Marija Marković kazala je na protestu prošle sedmice da se najveći problemi odnose na uslove života studenata u hotelu “Onogošt”.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U crnogorskom MUP-u od pet letjelica aviohelikopterske jedinice nijedna nije operativna. Postavlja se pitanje kako ići u akcije spašavanja koje zahtijevaju pomoć iz vazduha. Iz Vojske, koja raspolaže sa pet helikoptera, ističu da to nije njihov primarni zadatak ali da su u prethodne dvije godine imali dosta angažovanja zato što takvim zadacima druge institucije nijesu mogle da odgovore.