Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:57
5.8.2020.

Ministarstvo prosvjete: Do kraja godine biće završena rekonstrukcija škole u Miločanima

Rekonstrukcija Osnovne škole "Ivan Vušović" u Miločanima, u opštini Nikšić jedan je od tri projekta koje je Ministarstvo prosvjete planiralo nedavno usvojenim rebalansom budžeta. Rekonstrukcija je vrijedna 75.000 eura, a planirano je da radovi budu završeni do kraja godine, rekao je načelnik Službe za investicije i javne nabavke u Ministarstvu prosvjete, Filip Grujić.


Radovima će, kako je naveo, biti obuhvaćena rekonsrukcija krova, izrada nove fasade, zamjena postojeće spoljašnje stolarije, sanacija postojećih toaleta, kao i sanacija kompletnog enterijera.

On je objasnio da je riječ o dotrajalom objektu koji je i ranije bio u planu za rakonstrukciju, ali je usljed obimnih poplava pretrpio dodatnu štetu, zbog čega sada njegova rekonstrukcija zahtjeva značajno veća sredstva.

“Dakle, radiće se gotovo totalna rekonstrukcija objekta, a činjenica da smo ovaj projekat uvrstili u prioritetne prilikom rebalansa budžeta, govori o posvećenosti Ministarstva da svoj djeci obezbijedi uslove boravka i obrazovanja kakve zaslužuju. Tako će biti i kada su u pitanju djeca ovog kraja koja će nakon završetka radova imati priliku da borave u novom ambijentu u kojem će nastaviti da ostvaruju odlične školske rezultate”, kazao je Grujić

 

 

Ostale vijesti iz kategorije